Router B593s-22 LTE, instalacja Plus

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
matowe92
Stały użytkownik forum

Router B593s-22 LTE, instalacja Plus

Post autor: matowe92 »

Witam, mam pytanie czy router B593s-22 LTE w sieci Plus potrzebuje jakiejś specjalnej instalacji, czy wystarczy umieścić w nim kartę SIM? Nie świecą mi się kreski zasięgu na przednim panelu i nie wiem czy to wina braku zasięgu czy może nieprawidłowej instalacji. Dziękuje za informacje :)
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Re: Router B593s-22 LTE, instalacja Plus

Post autor: zurek »

Musisz go poustawiać odpowiednio w software aby mógł działać. Musisz wybrać technologię w jakiej ma się łaczyć tzn. LTE lub UMTS. Może masz ustawione na LTE a w Twojej miejscowości go niema i dla tego nie ma zasięgu... zadnych kresek. To w tedy musisz ustawić na UMTS...
Wpisać pin karty...
Awatar użytkownika
zurek
Mistrz bezprzewodowy

Re: Router B593s-22 LTE, instalacja Plus

Post autor: zurek »

matowe92 pisze:Witam, mam pytanie czy router B593s-22 LTE w sieci Plus potrzebuje jakiejś specjalnej instalacji, czy wystarczy umieścić w nim kartę SIM? Nie świecą mi się kreski zasięgu na przednim panelu i nie wiem czy to wina braku zasięgu czy może nieprawidłowej instalacji. Dziękuje za informacje :)

Działa Ci ten Router ?
ODPOWIEDZ