Jaki internet mobilny wybrać w Bydgoszczy?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki internet mobilny wybrać w Bydgoszczy?
Witam!
Jestem studentem, który od października będzie musiał wziąć mobilny internet. Aktualnie mam umowę z play do 19 października (24 GB=20 GB + 4 GB przez rejestrację przez net). Nie ukrywam z roku na rok jest z nim gorzej Smutek Wybór mój padł na Orange w promocji 50% abonament (35 GB za 44.95 zł), bo mam już modem huawei e3131 lub plus lte w promocji dla studentów 20 GB za 64.90 zł. O T-Mobile nie wspomnę, bo podobno ma jeszcze gorsze transfery niż play ;E. Koło mnie są przynajmiej po 2-3 nadajmiki każdej sieci (niby lte ma też 3 nadajniki Mobylandu, ale to różnie bywa). Dlatego jeśli ktoś ma net w orange/plus lte ew. T-Mobile niech się wypowie nt szybkości mobilnego internetu tych firm. Dziękuję i pozdrawiam.
Jestem studentem, który od października będzie musiał wziąć mobilny internet. Aktualnie mam umowę z play do 19 października (24 GB=20 GB + 4 GB przez rejestrację przez net). Nie ukrywam z roku na rok jest z nim gorzej Smutek Wybór mój padł na Orange w promocji 50% abonament (35 GB za 44.95 zł), bo mam już modem huawei e3131 lub plus lte w promocji dla studentów 20 GB za 64.90 zł. O T-Mobile nie wspomnę, bo podobno ma jeszcze gorsze transfery niż play ;E. Koło mnie są przynajmiej po 2-3 nadajmiki każdej sieci (niby lte ma też 3 nadajniki Mobylandu, ale to różnie bywa). Dlatego jeśli ktoś ma net w orange/plus lte ew. T-Mobile niech się wypowie nt szybkości mobilnego internetu tych firm. Dziękuję i pozdrawiam.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Jaki internet mobilny wybrać w Bydgoszczy?
Podobno to chłop na oko w szpitalu umarł. Bydgoszcz dopiero czeka na przebudowę sieci, po różnice pomiędzy t-mobile i orange będą minimalne, zwykle z przewagą tych pierwszych z racji cen usług. Jeśli chcesz korzystać w jednym miejscu to radzę tam sprawdzić, dziury w zasięgu i inne anomalie będą zdarzać się zawsze.rocklee pisze:bo podobno
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Yyyyy po przeczytaniu Twojego postu nie wiem co mam napisać
Mogę się mylić, ale polecasz mi T-Mobile, czy źle wyczytałem z Twojej wypowiedzi?

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Polecać nic nie polecam. Masz modem, są prepaidy, możesz sprawdzić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Rozwiązałem umowę z play. Orientuje się ktoś, czy będą mnie nękać telefonami z ciekawymi ofertami? (Pytanie dla tych, co mają/mieli taką sytuację jak ja).
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Na 200% będą dzwonić ze swoją ofertą swojego zarąbistego internetu mobilnego lte. Którego prędkość jest ograniczana do 15 Mb/s. Prawdziwe LTE jak na razie jest w Plusie i CP. Pisałeś że posiadasz własny modem Huawei e3131. Więc możesz wziąć sobie neta mobilnego w orange korzystając z promocji 50% mniejszy abonament lub 2x więcej gigabajtów w pierwszym przypadku masz tak jak napisałeś 35GB transferu za 44.95 lub w drógim przypadku możesz mieć za 89.90 możesz mieć 70GB transferu. Tylko jeśli jesteś studentem to czy będziesz chciał płacić prawie 90 zeta za internet mobilny?krystianb pisze:Polecać nic nie polecam. Masz modem, są prepaidy, możesz sprawdzić.