Gdyby było faktycznie tak jak mówisz, to z Miedzianki miałbym pewnie najlepszy zasięg, bo jest naprawdę blisko (jak wyjdę na drogę obok domu, to widzę nadajnikmatek451 pisze:Na antenie kierunkowej na 900MHz nie powinno być problemów z UMTS900 z Miedzianki. Nie słuchaj konsultantów w Plusie. Jeśli chcesz uzyskać najlepszą ofertę to złóż wymówienie obecnej. Odezwie się do ciebie telefonicznie dział utrzymaniaklienta Plusa. Na dzień dzisiejszy możesz uzyskać 15 GB za 29,95 zł w umowie ze sprzętem na 24m-ce. Jeśli bierzesz modem to E-3276 za 1 zł lub któryś z routerów( B593, DWR-921. MF28 lub MiFi E5776 za 49 zł). Pora sobie odbić to 4GB za 40zł. Wymówienie umowy bezterminowej to konieczność, rozmawiaj tylko z DUK Plus, nie z konsulami w salonie czy zwykłą infolinią. Od nich nie uzyskasz nic korzystnego, oni mają naciągać klientów.

Wpadłem na taki pomysł. Wyjdę jutro na dach i Netmonitorem z telefonu spróbuję zebrać jakiś dane. To tam chcę umieścić antenę, jak najwyżej. Napiszę wam co wyszło. Wiem że to może dość prymitywny sposób, ale lepszego nie mam.
[ Dodano: 2013-12-03, 22:09 ]
BTW, gdybym miał jakiś zasięg UMTS z Radomierza, to telefon by go widział przecież, a takiego mi nie pokazuje (nie odnajduje sieci PLAY).