Nie o 5 a o 60zł (12*5).ale o 5zł nie będę się chyba szarpał
[OFP] Migracja z Orange Freedom Pro na Orange Free Net
Moderator: Moderatorzy
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [OFP] Migracja z Orange Freedom Pro na Orange Free Net
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Właśnie przeglądam oferty z orange , niby jest abonament 10gb 24,9zł tylko ,że 24 miesiące , ta 2 oferta za 29,9zł daje mi 15 gb transferu ale także na 24 miesiące ,a z doświadczenia wiem ,że nie warto przedłużać na tak długi okres bo ceny się strasznie zmieniają .wojteks pisze: Nie o 5 a o 60zł (12*5).
Mam teraz 2 umowę z routerem mv610 24 miesiące 25gb za 99zł gdzie teraz za 44zł jest większy transfer , w sierpniu będę chciał właśnie na tą ofertę migrować .
To jest chore ,że takie pieniądze płacę za tak słaby internet .
-
- Guru bezprzewodowy
Składaj wypowiedzenie. Możesz uzyskać po negocjaciach z Działem utrzymania umowę 10GB za 24,90 na 12 mc-y lub 15 GB za 29,90 też na 12m-y. Jesteś pewny,że nie ma u ciebie zasięgu 3G, w okolicach Częstochowy trwają prace w ramach NetWorks i do końca roku powinna zostać uruchomiona.
-
- Stały użytkownik forum
Sprawdzałem ostatnio zasięg i niestety nie ma zasięgu , mieszkam w Romanowie 42-260 koło dk1, dom mam na końcu ulicy , z wszystkich stron las
, kabel leci po ulicy z tp ale od 6 lat wszyscy fachowcy twierdzą ,że im się nie opłaca podłączyć mnie do linii po kablu (30-40metrów od ulicy dom stoi) , nawet jak na własny koszt chciałem zrobić przyłącze to się nie zgodzili ,że niby oni to sami muszą zrobić tylko szkoda ,że nie chcą 
Czyli nie podpisywać umowy jak kurier zapuka ?? , siostrę konsultant zrobił w balona 3 miechy temu , podpisała umowę z 49zł na 39zł abonament-24miesiące 3+3gb ,do tego teraz musi co miesiąc dzwonić do bok ponieważ cały czas naliczają jej starą kwotę 49zł.

Czyli nie podpisywać umowy jak kurier zapuka ?? , siostrę konsultant zrobił w balona 3 miechy temu , podpisała umowę z 49zł na 39zł abonament-24miesiące 3+3gb ,do tego teraz musi co miesiąc dzwonić do bok ponieważ cały czas naliczają jej starą kwotę 49zł.
-
- Guru bezprzewodowy
Nie podpisuj nowej umowy, złóż wymówienie starej umowy. Te 50% rabatu na abonament w umowie na 24_mce bez sprzętu mają nowi klienci. Dla starych takie umowy na 12-my z działu utrzymania po wypowiedzeniu. Poczytaj post @Braymera, jest szansa nawet na + 40% większy limit GB z 50% rabatem. Takich osób jak twoja siostra są tysiące, konsultanci nie mają skrupułów. Pora sobie to odbić. Na NetWorks musisz jeszcze poczekać kilka miesięcy. Potem kupisz modem i będziesz mógł z niego korzystać.
-
- Użytkownik forum
Ta oferta z 50 procentowym rabatem i ze sprzętem nie jest już dostępna. Teraz dają tylko rabat 30 %.
W zamian za to poprawili ofertę bez sprzętu, co prawda aż na dwa lata, ale jest rabat 80%. Ja ostatecznie wziąłem 21GB za 11.98 zł (59.9zł-80%) na 24 m-ce. Mogłem wziąć za 9.98zł 14 GB lub za 17.98zł aż 49GB, ale nie potrzebowałem aż tyle (Według mnie ta oferta jest jeszcze lepsza niż ta z rabatem 50% ze sprzętem).
Co do tej oferty ze sprzętem to proponowali mi (naprawdę ostatecznie, za półtora tygodnia kończył mi się okres rozliczeniowy z dniem którego złożyłem rezygnację, a dzwonili już z szósty raz) tak jak mówiłem tylko rabat 30 % a mianowicie za 34.93 zł 13 GB (nie wiem dlaczego nie 14GB - tyle powinno być razem z bonusem 40% więcej GB za przedłużenie) i Huawei E5776 za 9 zł (159 zł cena standardowa minus rabat 150zł) lub za 41.93 21 GB i ten router za 14 zł (89zł minus rabat 75zł).
Ostatecznie przeanalizowałem że kupię bez umowy w salonie T-mobile modem Huawei E3131 za 99 zł ( dychę taniej niż w salonie play) i do tego jakiś router TP-Link za 150 zł i będą nawet do przodu dzięki temu 180 zł względem tej oferty z 50%) rabatem ze sprzętem na 2 lata.
Co do karty SIM, to mówili że teraz już nie wysyłają nowych simek net bo działa też na tej RUIM (wątpię, że działa - najwyżej wymienię w salonie).
Ale ogólnie jestem zadowolony 
W zamian za to poprawili ofertę bez sprzętu, co prawda aż na dwa lata, ale jest rabat 80%. Ja ostatecznie wziąłem 21GB za 11.98 zł (59.9zł-80%) na 24 m-ce. Mogłem wziąć za 9.98zł 14 GB lub za 17.98zł aż 49GB, ale nie potrzebowałem aż tyle (Według mnie ta oferta jest jeszcze lepsza niż ta z rabatem 50% ze sprzętem).
Co do tej oferty ze sprzętem to proponowali mi (naprawdę ostatecznie, za półtora tygodnia kończył mi się okres rozliczeniowy z dniem którego złożyłem rezygnację, a dzwonili już z szósty raz) tak jak mówiłem tylko rabat 30 % a mianowicie za 34.93 zł 13 GB (nie wiem dlaczego nie 14GB - tyle powinno być razem z bonusem 40% więcej GB za przedłużenie) i Huawei E5776 za 9 zł (159 zł cena standardowa minus rabat 150zł) lub za 41.93 21 GB i ten router za 14 zł (89zł minus rabat 75zł).
Ostatecznie przeanalizowałem że kupię bez umowy w salonie T-mobile modem Huawei E3131 za 99 zł ( dychę taniej niż w salonie play) i do tego jakiś router TP-Link za 150 zł i będą nawet do przodu dzięki temu 180 zł względem tej oferty z 50%) rabatem ze sprzętem na 2 lata.
Co do karty SIM, to mówili że teraz już nie wysyłają nowych simek net bo działa też na tej RUIM (wątpię, że działa - najwyżej wymienię w salonie).

Ostatnio zmieniony 2013-12-03, 19:42 przez Braymer, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Może mają możliwość zdalnego odblokowania profilu SIM.Braymer pisze:to mówili że teraz już nie wysyłają nowych simek net bo działa też na tej RUIM
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
W sumie pewnie tak, skoro nie wysyłają już na przedłużenie nowych kart SIM. Dziwne dlaczego na początku dawali nowe (z 2 miesiące temu na forum ktoś pisał, że dostał nową kartę przy migracji na OFN).
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Braymer, może było łatwiej przerzucić do nowego systemu bilingowego dając nową kartę SIM.
-
- Użytkownik forum
Doszli pewnie do wniosku, że jednak lepiej/taniej będzie po prostu użyć tej karty, którą użytkownik już ma.
-
- Użytkownik forum
Jeśli umowa kończy się 29 stycznia 2014 roku, to dopiero po 29 grudnia będę mógł złożyć wniosek o rozwiązanie umowy? Czy mogę już to zanieść i napisać, że wypowiadam umowę z dniem jej końca (napisać, że 29.01.2014 czy z dniem jej końca)?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Musisz wysłać do 29 grudnia, ja to piszę zawsze że z końcem ostatniego okresu rozliczeniowego.
- wojteks
- *** Administrator ***
Musi dotrzeć do operatora do tego dnia, spokojnie możesz już wysyłać.fulo pisze:Musisz wysłać do 29 grudnia
Nie pomagam na PW!
- DiilGang
- Specjalista bezprzewodowy-senior
A czy jest możliwość wypowiedzenia umowy telefonicznie, czy wizyta w salonie jest niezbędna ? Ewentualnie czy telefonicznie przez Biuro Obsługi ktoś przełączyłby mnie do DUK
Huawei B315 - Orange LTE 2600 + Cybertech 17 dBi 2100 MHz
-
- Użytkownik forum
Umowę wypowiedzieć można tylko w formie pisemnej.
-
- Użytkownik forum
Babka w Orange mówiła mi, że u mnie 3g raz działa raz nie działa działa, bo jakaś modernizacja i proponowała mi axess 610.
Ale patrzyłem na bts search i mam 2 km w linii prostej do nadajnika z UMTS 2100. Międzyrzec Podlaski, Berezowska (początek ulicy), na zachajkowskiej jest ten nadajnik
Ale patrzyłem na bts search i mam 2 km w linii prostej do nadajnika z UMTS 2100. Międzyrzec Podlaski, Berezowska (początek ulicy), na zachajkowskiej jest ten nadajnik
Sprawdź jak u Ciebie z NetWorkS!. Musisz mieć modem z obsługą np. Huawei E398, E3726, ZTE 821. Tylko jak jest modernizacja nie spodziewał bym się cudów, ale po modernizacji można poszaleć 

-
- Guru bezprzewodowy
Ludzie kiedy przestaniecie słuchać tych konsultantów. Z nimi się nie rozmawia tylko wyśmiewa. To nie są partnerzy do rozmów z rozgarniętym użytkownikiem. Nie mają pojęcia o sieci NetWorks i na siłę wciskają ten chłam CDMA z badziewnymi routerami. W Międzyrzecu Podlaskim sieć jest już dawno po modernizacji NetWorks. Jeśli rozmowa odbyła się w salonie to proponuję porozmawiać z tą babką aby nie wprowadzała cię w błąd. Bierz 3G z modemem lub routerem obsługującym LTE( HSPA+DC).
-
- Użytkownik forum
Myślę, że naśmiewanie się z nich nie jest dobrym pomysłem. Dla konsultantów to jest tylko praca i mało kiedy wiedzą "coś więcej" o różnych zagadnieniach związanych z telekomunikacją.
Kultura przede wszystkim według mnie.
-
Braymer pisze:Myślę, że naśmiewanie się z nich nie jest dobrym pomysłem. Dla konsultantów to jest tylko praca i mało kiedy wiedzą "coś więcej" o różnych zagadnieniach związanych z telekomunikacją.

- wojteks
- *** Administrator ***
Bo jest infrastruktura i są osoby które to kupią.DejaVu pisze:to w jakim celu sprzedawano by dalej to badziewne CDMA
Nie pomagam na PW!
-
Po co? jak NetWorks! jest lepszywojteks pisze:Bo jest infrastruktura i są osoby które to kupią.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-12-10, 17:40 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-12-10, 17:39 przez DejaVu, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
A co to ma do rzeczy?DejaVu pisze:Po co? jak NetWorks! jest lepszy
To już kwestia świadomości użytkownika co chce kupić, tak na prawdę wielu osobom taka usługa wystarcza (często tylko dlatego że lepszej nie znają).DejaVu pisze:można ''naciągnąć'' klienta na umowę2/3lata
Na jednostkach się znasz?DejaVu pisze: i co 64mb/s to nie 3
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
@DejaVu czy uważasz, ze uczciwe jest proponowanie przez konsultanta technologii CDMA w Międzyrzecu gdy od dawna działa tam już NetWorks z HSPA+DC? To, ze ty jesteś zadowolony ze swojego umierającego w Plusie CDMA nie znaczy, ze wszyscy mający dostęp do szybszych technologii maja z niego korzystać. Nie jestem "wróżbitą" i nie obrażaj mnie, bo twoja wiedza na temat internetu w stosunku do mojej jest zerowa o czym świadczy ilość twoich "pomocy". Jesteś śmieszny z tymi osobistymi wycieczkami do mnie. Nie korzystasz z NetWorks więc się nie wypowiadaj. @Braymer nie obrażam konsultantów to oni powinni mieć przynajmniej minimum wiedzy o sieci operatora , dla którego pracują. Wmawianie klientowi, który ma 2 km od siebie BTS NetWorks, ze nie może korzystać z 3G jest bezczelnością i brakiem jakiejkolwiek uczciwości ze strony konsultanta. Uważam to za brak kultury z jego strony i nie obowiązują mnie zasady w stosunku do takiej osoby, która mnie oszukuje.
-
wojteks pisze:Na jednostkach się znasz?
Gdybym się znał , to nie wziąłbym na 6 już rok badziewnego CDMA

a może inne osoby wzięły jednak na testy 7 dniowe i pozostały jednak przy tym co miaływojteks pisze:To już kwestia świadomości użytkownika co chce kupić, tak na prawdę wielu osobom taka usługa wystarcza (często tylko dlatego że lepszej nie znają).

Ma to że nie podoba mi się sposób w jakim ''wróżbici'' z forum zachęcają innych do przejścia na w/w usługęwojteks pisze:A co to ma do rzeczy?

Nie twierdzę że jest to gorsze a CDMA jest lepsze , ale troszeczkę kultury nie zaszkodzi!
że u kogoś to śmiga , nie znaczy że jest tak w każdej lokalizacji! a wystarczy przecież poinformować zainteresowaną osobę o tym że ma możliwość testowania NetWorks! przez 7dni i wybrania tak czy nie jeśli się to sprawdzi , ale nie których ''wróżbitów'' widocznie ponosi i szerzy się chamstwo na forummatek451 pisze:Z nimi się nie rozmawia tylko wyśmiewa

postawa tego kolegiBraymer pisze:yślę, że naśmiewanie się z nich nie jest dobrym pomysłem. Dla konsultantów to jest tylko praca i mało kiedy wiedzą "coś więcej" o różnych zagadnieniach związanych z telekomunikacją.

[ Dodano: 2013-12-09, 18:27 ]
matek451 pisze:"pomocy"
Widocznie Ciebie to kolego najbardziej rajcuje

Pewnie zęby na tym zjadłeś , ale powiewa mi to , nigdy nie twierdziłem że znam się na internecie lepiej od kogoś , i nie oczekuję aby ktoś mnie ''klikał' mnie to nie podnieca ,ale troszkę kultury by Ci nie zaszkodziło.Pozdrawiam.matek451 pisze: i nie obrażaj mnie, bo twoja wiedza na temat internetu w stosunku do mojej jest zerowa
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Panowie, proszę o opanowanie się i nierobienie osobistych wycieczek.
Operator sprzedaje to co ma. Sprzęt w magazynach leży więc chcą się go pozbyć, oczywiście zarabiając na tym.
Zarówno 3G jest dobre jak i CDMA. Wszystko zależy od lokalnych warunków i potrzeb.
Operator sprzedaje to co ma. Sprzęt w magazynach leży więc chcą się go pozbyć, oczywiście zarabiając na tym.
Zarówno 3G jest dobre jak i CDMA. Wszystko zależy od lokalnych warunków i potrzeb.
- wojteks
- *** Administrator ***
DejaVu pisze:Gdybym się znał
Radzę Ci jednak podstawowe jednostki opanować, 64mili bity na sekundę to jest zupełnie co innego niż 64Mbps (Mbp/s), zresztą skąd wytrzasnąłeś te 64Mbps? Orange LTE? Bo HSPA+ DC to teoretycznie maksymalnie 43.2Mbps a w UMTS900 maksymalnie teoretycznie to 21.6Mbps (HSPA+).DejaVu pisze: co 64mb/s to nie 3
Nie pomagam na PW!
-
I tak powinien napisać to główny ''wróżbita'' forumja.michal pisze:Zarówno 3G jest dobre jak i CDMA. Wszystko zależy od lokalnych warunków i potrzeb.

trochę kultury nikomu nie zaszkodzi! nawet do pracy tychja.michal pisze: osobistych wycieczek.
to tacy sami ludzie jak i my ! na tym polega ich praca - każdy swój rozum ma , więc jeśli da się nabić w butelkę to jego sprawamatek451 pisze: konsultantów

i jest lepsze od CDMA które na moje potrzeby w zupełności wystarczawojteks pisze:UMTS900 maksymalnie teoretycznie to 21.6Mbps (HSPA+).

bo i po co jak ja nic nie ściągam , co mi po ''kosmicznej'' prędkości jak dalej jest limit ?Pozdrawiamwojteks pisze:maksymalnie 43.2Mbps
-
- Stały użytkownik forum
Testy robione przez ciebie przy osiąganym sygnale (105dBm) nie były w ogóle miarodajne, więc nie możesz wydawać tutaj żadnych osądów. Przy odpowiednich warunkach NetWorks! jest na pewno lepszą alternatywą. Sam chętnie zamieniłbym orengowe cdma. Niestety w moich okolicach póki co NetWorks! jeszcze nie dolatuje... Więcej optymizmu DejaVuDejaVu pisze:zwróciłem już po 2 dniach i aby ''udowodnić'' jak to u mnie działa wydrukowałem test z Speed.test.net .

-
- Guru bezprzewodowy
@DejaVu jesteś ostatnią osobą, od której miałbym się uczyć kultury. Nie życzę sobie abyś nazywał mnie "wróżbitą". Swoje rady na forum opieram na wiedzy a nie szklanej kuli. Na tym forum jest wiele osób zadowolonych z mojej pomocy czym dali wyraz. Twoje posty nie wnoszą nic merytorycznego, nie masz za wiele do powiedzenia i zaproponowania szukającym pomocy w tym wątku. Widzę, że apele moderatora nie pomogły więc nie zamierzam prowadzić z tobą próżnej dyskusji i proponuję przeniesienie ostatnich postów do kosza.