Modem a internet bezprzewodowy.

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maverick
Początkujący użytkownik forum

Modem a internet bezprzewodowy.

Post autor: maverick »

Witam!! jestem tu nowy na forum, czesto wcześniej zaglądałem. mam może i banalne pytanie. Chcialbym sie dowiedzieć, czy modem
Option Globetrotter Fusion + z simlockiem Orange nadaje sie do tego,aby chodził w Orange free na kartę?? Czy nie byłoby problemów, takich jak nie zgodność karty sim i usługi do tego modemu. Mam zamiar go kupic i miec na karte neta. Czy tylko i wyłącznie musi być do orange freee na karte modem PC ZTE 330??
Czy ten modem (Option Globetrotter Fusion +) pasuje do wejscia PCMCIA IItypu??Pozdrawiam. Dziekuje z góry za wszelkie informacje. :)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Modem a internet bezprzewodowy.

Post autor: Jaco »

Trochę banalne pytanie ale odpowiem ci w ten sposób.
Jeśli kupisz fona z abonamentem w sieci i kupisz sobie kartę pre-paid też tego samego opa to czy będziesz mógł używać na zmianę kart? Tak. Nie włozysz jedynie karty innego opa gdyż modem czy fon posiada blokadę simlock.

Będziesz mógł używać zarówno jednej jak i drugiej karty ale tylko dla sieci Orange.
Awatar użytkownika
Fanta
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Fanta »

Jeśli modem ma zabezpieczenia na np. Orange to będzie bez problemowo pracował na wszystkich kartach z Orange, sytuacja ja w telefonie.

Tak modem pasuje do wejścia PCMCIA II.

EDIT:

Jaco troszkę mnie uprzedził...;)
[center]!! Zaczynaj od: FAQ -> Szukaj tematów-> GOOGLE
Regulamin i Netykieta[/center]
maverick

Jaco nie zrozumiałeś mnie. Chodzi mi o to. W zestawie do laptopa jest dostępny modem PC ZTE 330 w orange free na kartę. Innych nie ma. I chciałbym z wtórnego rynku kupić małouzywany modem orange, ale juz inny-option globertrotera. I chodzi mi o to, czy do tego modemu jak włoże karte sim z "orange free na kartę" to będzia ta usługa dostępna, czy nie bedzie jakichkolwiek przeciwskazań, do tego,że nie bede miał tej karty jaka jest w zestawie w salonach?
Awatar użytkownika
Jaco

Ale mieszasz :lol:

Jeśli kupisz z Allegro dla przykładu modem z simlockiem na Orange to jeśli włożysz do nie go kartę Orange Free będzie działał.
Nie będzie żadnych przeciwwskazań jeśli użyjesz dla modemu z Orange jakiejkolwiek karty sim dla Orange.
maverick

Dzięki :)
Awatar użytkownika
Jaco

maverick pisze:Dzięki :)
Nie ma sprawy.:lol: Najważniejsze to uzyskać odpowiedź.
ODPOWIEDZ