Cyfrowy Polsat czy będę w zasięgu LTE???

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
JumperPL
Początkujący użytkownik forum

Cyfrowy Polsat czy będę w zasięgu LTE???

Post autor: JumperPL »

Mam pytanie. Mam nadzieję, że mi ktoś pomoże.Mam internet który nie zadowala mnie z powodu swojej niestabliności co dzień są takie godziny (szczególnie w samo południe) że ten internet nadaje się tylko do przeglądania stron. Posiadam internet radiowy, ja wiem że to normalne mając taki internet, ale ja głównie go używam w jednym konkretnym celu: gra przez internet typu: World of tanks,CS,War Thunder i tak dalej a zawsze po ciężkim dniu roboty chciałbym się rozerwać właśnie przy takich grach, bo nic nie sprawia mi takiej przyjemności jak gra razem z żywymi ludzmi i przeciw nim.Niestety akurat gdy mam na to czas a jest to południe i wieczór jest to zazwyczaj niemożliwe przez niestablinośc mojego internetu. I tu pojawia się moje pytanie czy Internet z Cyfrowego Polsatu nadawał by się do tego? Wiem, ja też wolałbym mieć neostrade ale niestety u mnie w domu nigdy nie było telefonu domowego i pewnie nie mieli by jak podłączyć tego internetu a mieszkam na wsi. Wziąłbym pakiet 20 GB + 5 GB(mam telewizje z CP) lecz najbardziej boję się o pingi. Byłem w salonie i powiedzieli mi ze jestem tylko w zasiegu HSPA+. Ja jednak chcialbym miec LTE, bo jest jednak roznica pingu miedzy HSPA+ a LTE. Dlatego pytam was, jakbym kupil te antene: http://www.bestpartner.pl/index.php?art ... tegorie=39 moglbym zlapac sygnal LTE. DO anteny LTE mam chyba okolo 12 km.
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Re: Cyfrowy Polsat czy będę w zasięgu LTE???

Post autor: adziu82 »

Wydaje mi się, że HSPA+( ping od 60 do 80 u mnie ) wystarczy na granie, ja osobiście mam także internet radiowy i mam taki sam problem jak ty, od południa czyli godz 12- ta może 13- ta do około 22-ej ping jest za długi i nie ma możliwości grać w fife. Dlatego do gry używam internetu od Orange Free na kartę. Nie wiem jak długo pogrywasz sobie online ale mi wystarcza pakiet który mam. Nie wiem jak jest w grach tych co Ty grasz, ale na fifie ,,zjada'' mi na godzinę od 60 do 80 mega pobierania i wysyłania sumując.
JumperPL

Pingi 60-80 byłyby ok. Tylko nie wiem jak sprawdzić gdzie leży najbliższa antena CP która emituje HSPA+, bo chciałbym zakupic antene do niej. Na mapie btsearch.pl nie moge jej <font color="#FF00FF"><b>»»znaleźć««</b></font>.
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adziu82 »

No właśnie sprawdzałem na BTSearch jak to u Ciebie wygląda i widzę że strona ma nowy wygląd i też jakoś mam problem ze znalezieniem czegoś u Ciebie.
A to musi być CP? A np inny operator nie wchodzi w grę?
JumperPL

Wolałbym CP, ponieważ mam od niej telewizje i moge liczyc na dodatkowe GB i zniżki. Jednak jesli chodzi o innego operatora to wybralbym plusa lub playa
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Jeśli chodzi o LTE to najbliższy BTS LTE1800 Mobylandu jest w Chełmcach ok.10 km od ciebie .Teoretyczny zasięg wg. mapy zasięgu CP kończy się przed Michałowem. Można by próbować na antenie DUAL LTE . Ale proponuję 2x15dBi z Cybertecha, która jest 3 razy tańsza od tej z linka. Ale to rozwiązanie na przyszłość. W tej chwili masz pewny zasięg HSPA+ realizowany u ciebie z BTS-a UMTS900Aero2, który stoi w twojej miejscowości-Krowica Zawodnia. Nie powinieneś potrzebować do tego anteny. Mozesz brać internet z CP na próbę i przetestować.
ODPOWIEDZ