Witam.Mam pytanko.Posiadam modem mode huawei e3276 z antena
http://allegro.pl/antena-17dbi-hspa-umt ... 19347.html
po ustawieniu anteny na nadajnik ktory jest w odleglosci 1.5km predkosc netu wedlug testu wynosil w czasie dnia 20-23mb.Dodam ze sygnal to dc-hspa.Teraz od jakiegos czasu przy takim samym ustawieniu anteny predkosc wedlug testu 12-13mb.Pytanko czym moze to byc spowodowane.Siec orange.Niech mi ktos wytlumaczy po czym poznac ktory nadajnik nadaje dc-hspa.W zasiegu mam dwa nadajniki oddalone o 500m i ten o 1,5km.Na ktory mam ustawic.
Problem z wyborem nadajnika.
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: Problem z wyborem nadajnika.
Po czym poznać, spójrz sobie na mapkę modernizacji sieci, a nawet spójrz sobie na Mapa BTS
i sprawdź sobie tutaj w pozwoleniach na UKE po kliknięciu na nadajnik czy był NetWorkS! jeśli tak to jesteś w HSPA+DC. Na u900 nie ma DC. Antenę masz dobrą, renomowanej firmy.
i sprawdź sobie tutaj w pozwoleniach na UKE po kliknięciu na nadajnik czy był NetWorkS! jeśli tak to jesteś w HSPA+DC. Na u900 nie ma DC. Antenę masz dobrą, renomowanej firmy.
-
- Użytkownik forum
Re: Problem z wyborem nadajnika.
robie tak jak piszesz i nic nie kumam zaznaczam uk zaznaczam umts 2100 miejscowosc piaseczno woj.mazowieckie wyskakuja mi nadajniki klikam na nim wyskakuje oreng,id i umts 2100 biore szczegoly i tu dlamnie czarna magia.