Dostęp zdalny do routera DOVADO?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Dostęp zdalny do routera DOVADO?
Witam,
czy komuś udało się skonfigurować dostęp z zewnątrz do routera DOVADO, bo ja mam z tym problemy?
Używam wersji Tiny z aktualnym softem, jako łącze WAN jest modem USB Huawei E3276, zaznaczyłem Remote Management w dziale 'System'. Jednakże nie mogę dostać się na router wpisując jego zewnętrzny adres IP. Czy komuś to działa?
czy komuś udało się skonfigurować dostęp z zewnątrz do routera DOVADO, bo ja mam z tym problemy?
Używam wersji Tiny z aktualnym softem, jako łącze WAN jest modem USB Huawei E3276, zaznaczyłem Remote Management w dziale 'System'. Jednakże nie mogę dostać się na router wpisując jego zewnętrzny adres IP. Czy komuś to działa?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Dostęp zdalny do routera DOVADO?
Jeżeli pracuje modem w LTE to się nie da, może przy HSPA i wykupionym zewnętrznym IP by się dało.zuku pisze: Czy komuś to działa?
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Naturalnie dojscie w formie otwartych portow i dzialajacego SSH sluchajacego na WAN masz?zuku pisze:Jednakże nie mogę dostać się na router wpisując jego zewnętrzny adres IP.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
tak router działa w LTE czyli zmienne IP, ale to nie w IP problem bo na razie testuję to i zczytuję sobie aktualne IP na którym działa i z innego łącza internetowego próbuję się dostać ale nie wpuszcza. A jest tu też opcja dynamicDNS widzę.wojteks pisze: Jeżeli pracuje modem w LTE to się nie da, może przy HSPA i wykupionym zewnętrznym IP by się dało.
nie wiem jak to uruchomić, usługę SSH na tym routerze - jest taka możliwość?key pisze:Naturalnie dojscie w formie otwartych portow i dzialajacego SSH sluchajacego na WAN masz?
chciałem się tylko zdalnie dostawać poprzez WWW na ten router.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-12-21, 11:04 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-12-21, 11:04 przez zuku, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
W LTE nie wejdziesz z zewnątrz do routera, komunikacja przychodząca jest zablokowana, czytaj ze zrozumieniem.zuku pisze:tak router działa w LTE czyli zmienne IP, ale to nie w IP problem
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
WWW administracjyne jest "out of the box" zablokowane na zewnetrznym IP. Dodatkowo masz problem z blokada przez ISP. W skrocie - zapomnij.chciałem się tylko zdalnie dostawać poprzez WWW na ten router.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
tzn blokowane to jest jakoś przez operatora, czy router nie ma takiej funkcjonalności?
Ostatnio zmieniony 2013-12-20, 17:22 przez zuku, łącznie zmieniany 2 razy.
- wojteks
- *** Administrator ***
W LTE tak i na obecną chwilę nie da się odblokować.zuku pisze: blokowane to jest jakoś przez operatora
Nie pomagam na PW!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oba.zuku pisze:tzn blokowane to jest jakoś przez operatora, czy router nie ma takiej funkcjonalności?
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
haha to ciekawych rzeczy się zaczynam dowiadywać o swoim nowym łączu, co jeszcze jest blokowane?
- wojteks
- *** Administrator ***
Jeżeli bierzemy pod uwagę Plusa to blokowany w LTE jest wszystek ruch przychodzący z internetu, w 2G/3G w zależności od wykupionych usług też jest wszystko blokowane lub jest otwarte po wykupieniu "zewnętrznego" IP (w domyśle takiego na którym nie jest włączona blokada ruchu przychodzącego).zuku pisze:co jeszcze jest blokowane?
Nie pomagam na PW!