promocja 3Giga za 3 zety w Orange
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
promocja 3Giga za 3 zety w Orange
Od dziś Orange oferuje nowy pakiet internetowy na Święta 3 GB za 3 zł na 30 dni. Mogą z niego skorzystać wszyscy użytkownicy ofert na kartę:Orange Yes, Orange One, Orange POP, Nowe Orange Go.Jak aktywować pakiet
Należy wysyłać SMS o treści INT3 pod numer 260 (koszt zgodny z taryfą), przez orange online po zalogowaniu lub telefonicznie w BOK
Jak sprawdzić stan pakietu
Wyślij SMS o treści ILE3 pod numer 260 (koszt zgodny z cennikiem w ofercie)
Promocja trwa do 5 stycznia 2014 roku.
Należy wysyłać SMS o treści INT3 pod numer 260 (koszt zgodny z taryfą), przez orange online po zalogowaniu lub telefonicznie w BOK
Jak sprawdzić stan pakietu
Wyślij SMS o treści ILE3 pod numer 260 (koszt zgodny z cennikiem w ofercie)
Promocja trwa do 5 stycznia 2014 roku.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: promocja 3Giga za 3 zety w Orange
Szczegóły oferty: http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html
http://blog.orange.pl/wojciechjabczynsk ... na-swieta/
http://blog.orange.pl/wojciechjabczynsk ... na-swieta/
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ciekawe czy będzie miał te same problemy ze stabilnością co pakiet 6GB na wakacje i 25GB 

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Zaraz to sprawdzęJo_gurt pisze:Ciekawe czy będzie miał te same problemy ze stabilnością co pakiet 6GB na wakacje i 25GB

Swoją drogą to nie rozumiem polityki orange Mydlą oczy bardzo atrakcyjnymi pakietami a nie potrafią lub nie chcę naprawić problemu z zamrażaniem
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jest to trochę zastanawiająceAndrzejz78 pisze:Swoją drogą to nie rozumiem polityki orange Mydlą oczy bardzo atrakcyjnymi pakietami a nie potrafią lub nie chcę naprawić problemu z zamrażaniem

- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Na chwilę obecną pobieranie paczek przebiega bez problemu Nie ma żadnych zacięć i przestojów Na pewno wpływa na to pora dnia jak i jeszcze "mała popularność" pakietu
Z pakietem wakacyjnym na początku też było wszystko dobrze ale jak później to każdy wie
W DC właśnie wyciągnąłem 24 Mb/s i jestem trochę w szoku
Z pakietem wakacyjnym na początku też było wszystko dobrze ale jak później to każdy wie
W DC właśnie wyciągnąłem 24 Mb/s i jestem trochę w szoku

-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ja z 3 dni temu korzystałem ze zwykłego OFnK na nowym starterze i średnio co 30-45min. była zmiana IP połączona z krótką przerwą, niemalże jak Aero2.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Operator broni się chyba przed stawianiem serwerówadamos22 pisze:była zmiana IP połączona z krótką przerwą
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
I tak ruch jest blokowany, więc żadnego serwera nie postawisz.Andrzejz78 pisze:Operator broni się chyba przed stawianiem serwerów
-
Pakiet internetowy 3 GB na Święta pozwoli Ci swobodnie korzystać z internetu w Twoim telefonie.
Promocja obowiązuje do 5 stycznia 2014.
jak dobrze rozumiem.. kupując 5 stycznia mogę korzystać do 5 lutego ?
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Podobnie było z pakietem wakacyjnymjak dobrze rozumiem.. kupując 5 stycznia mogę korzystać do 5 lutego
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Na początku pakiet sprawował się dobrze Dziś już są efekty popularności pakietu Co kilkanaście minut zamraża i tyle
Po
to dawać super promocje jak się nie da z nich normalnie korzystać
Po

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To nie wygląda jak przeciążenie. Połączenie jest, ale pakiety nie wyłażą poza sieć orange.Andrzejz78 pisze:Dziś już są efekty popularności pakietu
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Nie miałem na myśli przeciążenia tylko to ze pakiet stał się widocznie popularny i jakieś niedomagania sieci wyszły na wierzch
Jak się skończył wakacyjny a zanim wszedł ten pakiet, internet na prepaidzie chodził bardzo dobrze
Jak się skończył wakacyjny a zanim wszedł ten pakiet, internet na prepaidzie chodził bardzo dobrze
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Andrzejz78, to nie sieć niedomaga, a ewidentnie to ktoś "pomaga" w systemie.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Mógłbyś to trochę jaśniej?ja.michal pisze:ewidentnie to ktoś "pomaga" w systemie
Jakby nie nazywał to u mnie jest kicha Pobieram Linuksa (3GB) i się dopiero na klikam żeby wznawiać transfer
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To całe zamrażanie transmisji. Problem występuje praktycznie tylko i wyłącznie gdy są takie pakiety. Na abonamencie nie ma takich cyrków.
Do tego u mnie chodzi ok 3za3. Pobrałem w sumie koło 1 GB prawie 50% dwie paczki jedna za drugą i było wszystko ok. Włączył P2P dla testów... cyk i mrożonka.
W mojej ocenie coś jest "nakombinowane" w systemie bilingowym, albo to błąd tego systemu, w co wątpię.
Do tego u mnie chodzi ok 3za3. Pobrałem w sumie koło 1 GB prawie 50% dwie paczki jedna za drugą i było wszystko ok. Włączył P2P dla testów... cyk i mrożonka.
W mojej ocenie coś jest "nakombinowane" w systemie bilingowym, albo to błąd tego systemu, w co wątpię.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
O tym samym myslałem tylko może źle to napisałem
Z tego co pamiętam z "wakacji" to problem był z naliczaniem paczek/pakietów u prepaidowców Pewnie i teraz to występuje
Z tego co pamiętam z "wakacji" to problem był z naliczaniem paczek/pakietów u prepaidowców Pewnie i teraz to występuje
Trochę mnie pocieszyłeś bo planuję zmianę operatoraja.michal pisze:Na abonamencie nie ma takich cyrków
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Opieram się na doświadczeniach sprzed kilku miesięcy na Day by Day.Andrzejz78 pisze:
Trochę mnie pocieszyłeś bo planuję zmianę operatora
Sam zastanawiam się nad zmianą netu na pomarańczowy. Na razie pakiet 1 GB w Smart Plan (abo głosowe) działa bez problemów, no dwa dni nie chciały się speedtesty z poziomu telefonu robić (cała reszta jak www, VoIP, streaming audio i wideo, etc działało bez problemów). Dziś już ok.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Ja dziś zamowiłem sobie router z LTE, mam masę negatywnych wspomnien z orange ;/ No zobaczymy bo pakiety 3GB za 3zeta mrożą sie jak kiedyś wakacyjne do tego skoki pingu i inne wszelakie magiczne sztuczki, testowo wyssałem 1GB co teściowa ma w abonamencie i poszło bez problemu więc liczę, że bedzie działąc jak trzeba.
Pakiet 3GB to kiszka.
Pakiet 3GB to kiszka.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
atento, daj znać jak wygląda sytuacja w abo.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Widzę cofka byłą na forum ;/
Abonamentu internetowego nie sprawdzałem, abonament głosowy bez pakietów z aktywna usługą cloud również się zamraża. Pakiet 3GB za 3Zł to porażka i nikomu nie polecam, myslę, że każdy kto używa dojdzie do takiego samego wniosku
reszte prywatnych boleści przemilcze, bo je wylałem zanim była cofka
Wielkie nie na orange
Abonamentu internetowego nie sprawdzałem, abonament głosowy bez pakietów z aktywna usługą cloud również się zamraża. Pakiet 3GB za 3Zł to porażka i nikomu nie polecam, myslę, że każdy kto używa dojdzie do takiego samego wniosku
reszte prywatnych boleści przemilcze, bo je wylałem zanim była cofka
Wielkie nie na orange

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
atento, wyklepię swoje 5 GB i też mówię nie dla prepaida Orange. 
Najchętniej to powiedziałbym nie dla łączy komórkowych, a przeszedł na kabel no, ale na razie nie da rady.
W sumie to waham się z Orange, ale przynajmniej można wziąć umowę na 6 miesięcy.

Najchętniej to powiedziałbym nie dla łączy komórkowych, a przeszedł na kabel no, ale na razie nie da rady.
W sumie to waham się z Orange, ale przynajmniej można wziąć umowę na 6 miesięcy.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A ja chyba podpiszę umowę na 2 lataja.michal pisze:waham się z Orange
Najwyżej będę przez ten okres przeklinał swoją decyzję

Dziś włożyłem do modemu kartę z pakietem i od rana trwa połączenie i nie było zadnych problemów Nawet film udało mi się obejrzeć bez niespodzianek
Czyżby operator się zmiłował na koniec roku?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Andrzejz78, nie wiem czy się zmiłował, ale u mnie też ok. Od 22:30 do teraz pobrałem ponad 1,35 GB i trzyma. 

-
@ja.michal, jak sytuacja z pakietem, dalej trzyma?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Niestety dzisiaj w dzień znów cyrk. Co kilka-kilkadziesiąt MB zrywa. 
Nie ma reguły na te pakiety.

Nie ma reguły na te pakiety.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Śmieszny jest ten Orange, u mnie aero2 wytrzymuje pełną godzinę, a Orange zrywa dosłownie co kilka - kilkanaście minut, często zawieszając przy tym modem. Sytuacja już się utrzymuje od miesięcy, a oni udają że wszystko jest OK. Szkoda nerwów na taką zabawę.
-
Nic tylko zapodać temat do programu "Wszystko, co chciałbyś wiedzieć i nie boisz się zapytać" w PR1. Weiss zadzwoni do rzecznika Orange i zapyta, dlaczego są takie problemy z korzystaniem z pakietów i taryfy internetowej w ofercie na kartę
Przy okazji mógłby też zadzwonić do UOKiK, UKE. Tylko w tej sprawie musiałoby parę osób napisać, bo sygnał od jednej osoby może się nie przebić na antenę. Może dzięki temu temat stałby się głośny i pomarańczowi magicy w końcu zajęliby się rozwiązaniem tego problemu, a nie, wmawiają ludziom, że problemy występują, bo "stacja bazowa jest za daleko".
Aktualizacja: Ja już przesłałem pytanie do redaktora Weissa i zachęcam też do tego innych. Można wysłać mail lub nagrać pytanie/problem telefonicznie. Nr tel: 22 645 21 55, e-mail: [email protected].

Aktualizacja: Ja już przesłałem pytanie do redaktora Weissa i zachęcam też do tego innych. Można wysłać mail lub nagrać pytanie/problem telefonicznie. Nr tel: 22 645 21 55, e-mail: [email protected].
Ostatnio zmieniony 2014-01-03, 17:38 przez zimplusowany, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Pomyślał to jakiś jest.