Aero2 - uszkodzona/zbanowana karta?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Believer
Początkujący użytkownik forum

Aero2 - uszkodzona/zbanowana karta?

Post autor: Believer »

Witam. Jak w temacie, mam problem ze swoją kartą Aero2. Przez jakieś dwa tygodnie od nabycia używałem jej w telefonie, wszystko działało bez zarzutów. Tydzień temu kupiłem modem Medion S4113 i zacząłem używać jej z poziomu komputera. Przez kilka godzin od pierwszego połączenia wszystko było w porządku, jednak po ok. 10 godzinach zaczęło dziać się coś dziwnego. Połączenie z siecią zostało zerwane. Po ponownym podłączeniu modemu do gniazda USB wszystko grało przez ok. minutę. Później połączenie zostało zerwane ponownie. Działo się tak w kółko, więc zrezygnowany poszedłem spać. Gdy wstałem, modem nie wykrywał już karty w ogóle, to samo z telefonem. W programie Mobile Partner wyświetla się tylko komunikat: "Brak karty SIM/USIM lub błąd karty SIM/USIM". Zdziwiło mnie to, gdyż nie sądziłem, że karta mogła się uszkodzić podczas siedzenia w modemie. Druga opcja, jaka wpadła mi do głowy, to zbanowanie karty. Ściągnąłem jakieś 1,5GB danych w ciągu 3 dni, a z tego co czytałem na innych forach, banowani użytkownicy mieli na swoim koncie potężniejsze dane ściągnane w dużych barierach czasowych. Nawet jeśli karta mogła być zbanowana, to cały czas czekam na odpowiedź mailową w tej sprawie. Zwracam się do Was z pomocą, gdyż chcę wykluczyć wszelkie inne możliwości, zanim napiszę podanie z prośbą o wysłanie duplikatu karty. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Aero2 - uszkodzona/zbanowana karta?

Post autor: krystianb »

Believer pisze:, a z tego co czytałem na innych forach, banowani użytkownicy mieli na swoim koncie potężniejsze dane ściągnane w dużych barierach czasowych.
U nas jeszcze żaden "zbanowany" użytkownik aero2 się nie pojawił.

Z resztą jakbyś miał zbanowaną kartę to telefon by ją wykrył i wyświetlił brak dostępu do sieci.
Karta padła albo sama z siebie, albo za przyczyną modemu. Musisz odesłać.
Ostatnio zmieniony 2014-01-08, 14:44 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Believer

krystianb pisze:U nas jeszcze żaden "zbanowany" użytkownik aero2 się nie pojawił.

Z resztą jakbyś miał zbanowaną kartę to telefon by ją wykrył i wyświetlił brak dostępu do sieci.
Karta padła albo sama z siebie, albo za sprawą modemu. Musisz odesłać.
Zaznaczam, że prędzej uwierzyłbym w to, że karta jest zbanowana, niż w fakt, że uszkodziła się podczas siedzenia w nowym modemie. Teraz kompletnie nie wiem, co może być tego przyczyną. Nie wiem, czy to istotne, ale w telefonie pojawia się tylko info "TYLKO POŁĄCZENIA ALARMOWE".

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-01-08, 17:29 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-01-08, 17:29 przez Believer, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Nie zdążyłem edytować, jak napisałem karta uszkodzona fizycznie (elektrycznie), skoro telefon wyświetla brak karty.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Believer pisze:Nie wiem, czy to istotne, ale w telefonie pojawia się tylko info "TYLKO POŁĄCZENIA ALARMOWE".
Telefon nie rozpoznaje karty. Najprawdopodobniej uwaliles ja przez ESD.
Nie pomagam na PW.
Believer

key pisze:Telefon nie rozpoznaje karty. Najprawdopodobniej uwaliles ja przez ESD.
Prawdopodobnie tak się stało. Przypomniało mi się, że port, w którym siedział modem ostatnio dziwnie się zachowuje. W związku z tym nie pozostaje mi nic innego, niż odesłać kartę i zapłacić za duplikat. Dziękuję wszystkim za pomoc.

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-01-08, 17:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-01-08, 17:29 przez Believer, łącznie zmieniany 1 raz.
luckd
Stały użytkownik forum

Post autor: luckd »

Mi też padła karta w modemie 173u-2. Dostałem już maila że faktycznie była uszkodzona i wysłali nową.
ODPOWIEDZ