Limit faktyczny a limit w umowie.
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Limit faktyczny a limit w umowie.
Witam! Mam teraz internet z multimedii do końca miesiąca i myślę z czego tu by wziąć internet. Do głowy przyszedł mi cyfrowy polsat. Powiedzcie mi jak to jest z tym naliczaniem transferu ? Obecnie na komputerze mam networx i na miesiąc zużywam jakieś 10gb internetu + do tego przez wifi w telefonie mam licznik i tam zużywam jakieś 2 gb miesięcznie. Gdzieś czytałem w internecie, że ten limit co jest na umowie to nie jest realny i wprawdzie szybciej ucinają internet. Kiedyś pamiętam, że miałem internet z cp na próbę i po jakiś 10 min serwowania po internecie ten polsatowski program naliczył mi już prawie 100mb transferu.
Re: Limit faktyczny a limit w umowie.
Sprawdzać możesz na stronie operatora, jeśli jest taka możliwość.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Teoretycznie naliczanie jest np. co od 100KB, czyli jeśli zużyjesz przy 5 połączeniach 401 KB to nie odejmie ci 2005KB a 2500KB. W praktyce nie jest to zauważalne. Ja liczę transfer na komputerze s się zgadza mniej więcej z tym co mam w panelu Plusa, pewnie u innych jest podobnie.Gdzieś czytałem w internecie, że ten limit co jest na umowie to nie jest realny i wprawdzie szybciej ucinają internet.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
A jednak to prawda