Monitor LCD a anetna magnetyczna.
Moderator: Moderatorzy
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Monitor LCD a anetna magnetyczna.
Mam antenę magnetyczną do modemu Ed77 i postawiłem ją na monitorze [bo tylko na monitorze mam taki dobry sygnał] i mam pytanie czy w ten sposób nic mi się nie stanie z monitorem? Bo ta antena ma magnes na podstawce żeby sie dobrze mocowała... Nie znam się na takich rzeczach wiec wolę zapytać, niż potem kupować nowy monitor.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Monitor LCD a anetna magnetyczna.
Ja bym zabrał tą antenę jak najszybciej. Jak wiadomo sam magnes źle działa na monitory. A ponadto dodam że kiedyś znajomy kładł zawsze telefon pod monitor i było tak że ktoś do niego zadzwonił i monitor się popsuł... 

-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja wiem, że magnes źle działa na monitory CRT (tzw.bańki) ale o takim złym wpływie na LCD nie słyszałem. Ale na 100% tego nie będę udowadniał 
W CRT jet wiązka, która odchyla strumień elektronów i namagnesowanie takiego monitora może mieć wpływ na jakość obrazu. W LCD nie ma takiej wiązki.

W CRT jet wiązka, która odchyla strumień elektronów i namagnesowanie takiego monitora może mieć wpływ na jakość obrazu. W LCD nie ma takiej wiązki.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Darecky
No właśnie dlatego pytam, bo z tym magnesem i telewizorem CRT to sam praktykowałem [na starym] i wiem że w tym wypadku magnes uszkadzał obraz ale nie wiem jak to jest z LCD.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Lepiej nie ryzykuj i poszukaj innego równie dobrego miejsca dla anteny, szkoda monitora...
- Darecky
Na razie przestawiłem na uchwyt od okna, jakos się trzyma