Universal Repeater

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
player_77
Początkujący użytkownik forum

Universal Repeater

Post autor: player_77 »

Witam, chciałbym zwiększyć swoją sieć wifi dlatego zaopatrzyłem się w TP-Link TL-WA901ND. Wszystko przedstawiłem na schemacie.

http://www28.speedyshare.com/2ApbY/down ... eater2.png

Router: Sagemcom 3764

Proszę o pomoc w skonfigurowaniu repeatera, gdyż coś muszę robić nie tak. Quick setup niestety nie pomógł, FILM YT też nie pomógł: sama zmiana Ipv4 na 192.168.1.100 powodowała brak odpowiedzi połączenia lokalnego.
Sprawdziłem w cmd:ipconfig Ipv4 było: 192.168.0.100 i wtedy mogłem dokończyć instrukcje w filmie lecz i to nie poskutkowało.

Przeszedłem wiele innych konfiguracji znalezionych w internecie, lecz żadna nie zadziałała. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2014-01-18, 19:50 przez player_77, łącznie zmieniany 1 raz.
dexter18

Re: Universal Repeater

Post autor: dexter18 »

Jeśli chcesz aby odbierał wifi i rozsyłał dalej to tryb bridge.

A jeśli ma tylko rozsyłać wi-fi to skrętka ustawiasz tryb ap i wyłączasz dhcp.
player_77
Początkujący użytkownik forum

Post autor: player_77 »

Próbowałem w trybie Bridge with AP na 2 sposoby, zmieniając adres ip na 192.168.0.100 i używając automatycznego. Nie pomogło :/
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

player_77 pisze:Proszę o pomoc w skonfigurowaniu repeatera,
Podłącz kablem ethernet albo DLAN, o trybie repeater zapomnij, ewentualnie dokup AP Client.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ