Router tp linka

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
icedfan
Początkujący użytkownik forum

Router tp linka

Post autor: icedfan »

witam panowie, potrzebuję pomocy sprawa pewnie banalna... chodzi o to :
kupiłem router TO LINKA na allegro używanego. Model TD-W8901G w zestawie nie było kabla Router+komputer to dziś skoczyłem do miasta i kupiłem, teraz taka sprawa bo jestem ciemny (zielony) w tych sprawach. Do tej pory używam Router-a z multimedii (spedtouch) chcę się przerzucić na ten router... kto mi krok po proku napisze jak to zrobić bo próbowałem co nie co ale nie mogę podłączyć się z tym adresem ip to po 1 :) 192.168.1.1

[ Dodano: 2014-01-22, 18:38 ]
mam rozpiąć modem do zera i kabel który do niego szedł od internetu podpiąć do routera i kabel do router + komputer zasilacz i to podpiąć aż zaczną diody świecić potem wejść w przeglądarce na 192.168.1.1 i tam zacząć
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Router tp linka

Post autor: Jo_gurt »

icedfan pisze:Do tej pory używam Router-a z multimedii (spedtouch)
Jaki konkretnie?
icedfan
Początkujący użytkownik forum

Re: Router tp linka

Post autor: icedfan »

coś ruszyło,bo przedtem sterwoniak karty sieciowej nie szukało przeinstalowałem i coś wyłapuje
http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=16 ... gCQ&zoom=1

[ Dodano: 2014-01-23, 16:00 ]
Jo_gurt, pomocy szukam !!!! :) jeśli możesz to bardzo proszę o współpracę.
Modem mi już do niczego nie będzie potrzebny? czy router działa tylko jaki wi fi i nie da się zrobić z niego modemu? bo podłącze go sieć wykrywa ale mi w komputerze nie działa internet...
ODPOWIEDZ