Orange "nie chodzi"
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Orange "nie chodzi"
Andrzejz78, dzięki, właśnie dobrnąłem do tej informacji i edytowałem post. Przy okazji dowiedziałem się też, że nie ma technicznych możliwości migracji z prepaid do orange free net.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
ja.michal, pobrałem 2 x 500MB Prędkość wachała się w granicach 3.4-3.8MB/s
W obu przypadkach prędkość, czas i wykres pobierania można powiedzieć były identyczne

W obu przypadkach prędkość, czas i wykres pobierania można powiedzieć były identyczne

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Czyli stabilnie na abonamencie. To najważniejsze. 
Kojarzy ktoś IP serwerów kompresujących w Orange? Ewentualnie jaka pula?
Kojarzy ktoś IP serwerów kompresujących w Orange? Ewentualnie jaka pula?
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
A o co chodzi z tą kompresją?ja.michal pisze:serwerów kompresujących w Orange
Przyznam że nigdy nie wnikałem w tę kwestię bo mi to nie było potrzebne Oczywiście wiem czym się objawia ta kompresja ale wczoraj gdy korzystałem z karty Orange nie zauważyłem żadnej różnicy w jakości obrazków Fakt że nie przyglądałem się im pod kątem jakości bo nawet nie myślałem o kompresji ale tak jak pisałem nie zauważyłem żadnej różnicy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Serwer kompresuje grafiki i wideo.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Wczoraj sprawdziłem obrazki pod kątem jakości Nie zauważyłem żadnego pogorszenia jakości w porównaniu do internetu z Plusa Obrazki HD piękne i szczegółowe
Filmy na YT też identyczne jakościowo HD płynne i wyraziste
Albo mam coś z oczami albo nie mam kompresji
Jak sprawdzić czy jest kompresja?
Filmy na YT też identyczne jakościowo HD płynne i wyraziste
Albo mam coś z oczami albo nie mam kompresji
Jak sprawdzić czy jest kompresja?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zapisać obrazek ze strony na necie Orange, wyczyścić pamięć podręczną, zapisać obrazek na necie Plusa. Porównać wagę obrazków.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Z racji że jestem poza domem a mam przy sobie tylko kartę Orange zrobiłem trochę inaczej Na chomiku znalazłem fotkę z info że waży 340KB Po zapisaniu waży tylko 61KB
-
- Użytkownik forum
To jest ta kompresja.W plusie ważyłaby tyle samo.Andrzejz78 pisze:że waży 340KB Po zapisaniu waży tylko 61KB
EDIT
Dzisiaj zmieniłem taryfę z one na pop kupiłem pakiet 200 MB za 5 zł i ten sam objaw co przy pakiecie 3 za 3.Myślałem że się polepszy ale gdzie tam.Rozłączyło całkiem raz a zamroziło około 7 razy.

- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Czy dzieje się tak we wszystkich ofertach orange na kartę (np. w OFnK)? Czy tylko w tych co mają promocyjne np. 3GB za 3zł kupione?
Samsung Galaxy S6 | OFnK
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Nie jestem do końca pewny ale zamrażanie dotyczy wszystkich ofert prepaid
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
Właśnie dostałem zamówioną kartę orange z allegro z inną taryfą i sprawdzimy jak na niej działa - ale nie ma co się łudzić

na chwilę obecną od 10minut bez przerwania pobiera plik 1GB

może to wszystko zależy głównie od pory pobierania i obciążenia sieci?
odpukać, ale nie 'zamroził' ani nie zresetował się od 2h

na chwilę obecną od 10minut bez przerwania pobiera plik 1GB

może to wszystko zależy głównie od pory pobierania i obciążenia sieci?
odpukać, ale nie 'zamroził' ani nie zresetował się od 2h
Ostatnio zmieniony 2014-01-23, 15:19 przez bluecrush, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Tak to zależy od obciążenia sieci choć już teraz widać szpilki Spróbuj wieczorem
- Orange Ekspert
- Pracownik operatora
Z jakiej aplikacji korzystasz? Spróbuj zainstalować np. ten program http://www.windowsphone.com/s?appid=9b9 ... 9567cffe70ja.michal pisze:Mam inne pytanie do Orange Ekspert.
Jakiś czas temu przeniosłem się do Orange z numerem głosowym. Do tego wybrałem Lumię 920. Zainstalowałem sobie programy m.in. do pomiaru prędkości. Działały dobrze, ale od dwóch miesięcy nie mogę zrobić pomiaru w sieci Orange. Na jednym test nie startuje, na drugim jest error przy teście pobierania, upload działa. Problem z programami czy telefon wykluczyłem bo w sieci wifi testy działają, na kartach SIM innych operatorów test nie działa. Problem jest tylko i wyłącznie na kartach SIM Orange lub sieci WiFi, która działa na karcie SIM Orange (mobilny Hot Spot).
Mogę prosić o jakieś wyjaśnienie?
Czy nadal zauważasz te utrudnienia?dexter18 pisze:A ja chciałem się spytać Orange Ekspert czy w miejscowości Wyszyna Machorowska z nadajnikiem wszystko w porządku ? W dzień zdarza się zamrożenie połączenia, nie występuje zerwanie ale jest bardzo słaby transfer. Po 20 przekraczam 3 Mb/s lecz w dzień ciężko nawet 30 kb/s.
Pozdrawiam
Tomek
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Z różnych. Z podanej również i na niej prędkość pokazuje prawidłowo, ale ping to jakiś kosmos (po 300-500 ms).Orange Ekspert pisze: Z jakiej aplikacji korzystasz? Spróbuj zainstalować np. ten program http://www.windowsphone.c...7d-b09567cffe70
Na tym http://www.windowsphone.com/pl-pl/store ... e9d15f4cc2 nie testuje downloadu (error).
Na tym http://www.windowsphone.com/pl-pl/store ... 86808eb49b w ogóle test nie startuje na karcie Orange.
Na kartach Plusa, Playa i T-Mobile spreedtesty działają na wszystkich aplikacjach.
- bluecrush
- Stały użytkownik forum
W weekend z internetu na kartę nie da się korzystać - nadajniki przeciążone że szkoda gadać 

Samsung Galaxy S6 | OFnK