Wreszcie się zebrałem i zainstalowałem Skyp'a Laptop od kilku miesięcy z kamerą więc chciałem sprawdzić jak się sprawuje kamera no i jak to jest na połączeniu komórkowym
Ja nie miałem porównania ale znajomy z którym rozmawiałem (rozmowa wideo) był zaskoczony że na łączu komórkowym można prowadzić tak płynną i dobrej jakości rozmowe
Pogadaliśmy kilkanaście minut ale zapomniałem sprawdzić stanu transferu i teraz nie wiem ile taka rozmowa "kosztuje"
Ile taka rozmowa wideo średnio ciągnie?
Wiem ze tego nie da się jednoznacznie określić bo to zależy od wielu czynników ale chciałbym aby ktoś napisał jakie są to rzędy wielkości prędkości
Czy można porównać prędkość Skyp'a do prędkości filmów strumieniowych (1godz.-0,5GB)?
Ile ciągnie Skype
Moderator: Moderatorzy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
-
- Mistrz bezprzewodowy
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Re: Ile ciągnie Skype
Kolego ja już trochę szukałem zanim napisałem tematkmy pisze:Wystarczyło poszukać

Interesuje mnie rozmowa wideo pomiędzy dwoma PC W supporcie jakoś nie znalazłem lub źle szukałem
Interesuje mnie jaki powinien być minimalny UL bo z DL nie ma problemów
- Tomek7
- Stary wyga bezprzewodowy
Do zwykłej rozmowy wystraczy 256/128 kbps tylko ping nie większy niż 150ms, a do wideo ok 700/na 300 kbps i ping nie większy niż 100 ms,.Jednak do komfortowej rozmowy niezbędne jest te 1 Mbps połączenia
.Takie są moje doświadczenia 

- PC174
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Już wielokrotnie prowadziłem wideorozmowy przez Skype na karcie Aero² na tablecie i muszę stwierdzić, że chodziło wszystko dobrze. Jakość obrazu nawet bardzo dobra, rozmowa tak samo. Nic nie tnie, nic nie zacina, nic nie skacze. Po prostu działa tak jak ma działać 

Olesno - takie zacofane miasto, a tu takie zmiany...
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!
Styczeń 2012 - uruchomienie 1. stacji UMTS2100 Plusa.
Październik - pozwolenia i start Aero² w pobliskiej wsi.
Grudzień - pozwolenie i start Aero² w samym centrum!