Wybór dostępu do neta w internacie .

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
thorrum
Początkujący użytkownik forum

Wybór dostępu do neta w internacie .

Post autor: thorrum »

Wiec jest taka sprawa :) Wyjechałem do szkoły z internatem i jest problem bo potrzebuje dostępu do internetu nie do ściągania plików tylko np. odwiedzania forum którego jesteś moderatorem, zaglądania na allegro i czasami do rozrywki jakieś gry przez neta:)
Co byście w takiej sytuacji polecali

:) btw. Nie wiem czy to jest dobre miejsce ale tylko tu mi sie wydaje ze moge to napisac.

Zdania zaczynamy z Dużej litery za pomocą opcji Obrazek popraw Zmieniłem również tytuł na bardziej mówiący o problemie ---> Jaco
Ostatnio zmieniony 2007-09-08, 18:16 przez thorrum, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Wybór dostępu do neta w internacie .

Post autor: Jaco »

A posiadasz jakiś komputer czy do telefonu chcesz ten internet bo jest taka możliwość tyle że o ściąganiu i grach wówczas nie ma mowy,ale przeglądanie stron i udzielanie sie na forach jak najbardziej. I jeszcze jedna ważna sprawa ile chcesz na to przeznaczyć tj kasy,w jakim mieście (wsi) chcesz korzystać.
thorrum

hmm mam laptopa i mieszkam w Poznaniu:) Nie wime ile to moze kosztowac:(Powiedzmy do 100zl
Awatar użytkownika
regedit
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: regedit »

W Poznaniu jest HSDPA więc z prędkością internetu nie będzie problemu.
Ping >100 więc sam oceń czy nadaje się do gier itp. Gry na serwisach gry.wp.pl czy kurnik.pl chodzą nawet na GPRSie i ping 700 nawet im nie straszny (sprawdzone :P)

Jeśli potrzebujesz internetu na co dzień to proponuje wyższy abonament z limitem 4GB za ok 110-120zł. Są jeszcze niższe opcje za ok 50-60zł z limitem 500MB lub 1GB ale tyle przy HSDPA to wypstrykasz w tydzień ;)

Powiedz jeszcze tylko czy masz laptopa z wejściem na Express card czy PCMCIA?
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
thorrum

PCMCIA ale Express card to nie problem bo mozna kupic przejsciowke :)bez sciagania to 1 gb idzie to w tydzien?jakiego rzedu sa te predkosci?
Awatar użytkownika
Jaco

thorrum pisze:(Powiedzmy do 100zl
No to jest cos dla ciebie w Erze. BC 79 brutto około 99 zeta z limitem 4 GB z umową roczną .Jedyny minus to że o modem musiał byś postarać się już sam ale to już mniejszy problem. Problemy mogą się zacząć przy instalacji modemu lub późniejszym korzystaniem.
Chyba nie masz na tym lapku Visty .Ponadto z przejściówkami to różnie bywa. Zapraszam do lektury forum.
Awatar użytkownika
regedit
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: regedit »

Jaco pisze:Chyba nie masz na tym lapku Visty
-.-'' przecież jeśli to vista 32 bitowa to wszystkie nowe modemy instalują się bez problemów :P Co wy wszyscy z tą vistą tak narzekacie i zabobonami ludzi straszycie ;)

1GB może wystarczyć na miesiąc ale jeśli będziesz się pilnował i nie będziesz pobierać dużych plików itp. Dwie godzinki dziennie na pocztę i forum wystarczy ;) Wyższa prędkość (HSDPA) zachęca do szybkiego "klikania" i w ciągu godziny przeleci więcej danych niż w przypadku EDGE (gdzie trzeba chwilę poczekać na załadowanie strony). Ja w tydzień na simdacie iPlusa i przy zwykłym GPRSie (40-50kb/s) "wypstrykałem" ok 150 MB a były ze 2 dni że w ogóle nie korzystałem. Możesz najpierw wziąć 1GB limitu a potem przejść na wyższą opcję (uwaga na Orange - tam są z taką migracją kłopoty) ale wtedy za modem zapłacisz więcej niż jakbyś od razu wziął wyższy pakiet.

Pamiętaj, że dane pobiera również windows, antywirus czy inne programy.
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
Awatar użytkownika
Jaco

regedit pisze:-.-'' przecież jeśli to vista 32 bitowa to wszystkie nowe modemy instalują się bez problemów :P Co wy wszyscy z tą vistą tak narzekacie i zabobonami ludzi straszycie ;)
Nikt tu nikogo nie straszy :lol: Po prostu lepiej wiedzieć że może być problem ale nie musi.Ponadto skoro już tu zajrzał to zapewne doczytał się że warto iść z lapkiem po zakup modemu.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

regedit pisze:...-.-'' przecież jeśli to vista 32 bitowa to wszystkie nowe modemy instalują się bez problemów :P Co wy wszyscy z tą vistą tak narzekacie i zabobonami ludzi straszycie ;)
...Spróbuj coś zainstalować w trybie zgodności... Długo męczyłem pewien problem - w XP bez problemu a na Viście (Ultimate) ni w ząb... :|
ODPOWIEDZ