MR3220+ Huawei E3131 + Aero 2

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kemmil50
Stały użytkownik forum

MR3220+ Huawei E3131 + Aero 2

Post autor: kemmil50 »

Witam. Używam w domu internetu w takiej konfiguracji:
Router TP link MR 3220 do tego wpięty modem z playa Huawei E3131 no i karta z Aero2. Do modemu wpięta antena zewnętrzna kierunkowa.
Udało się skonfigurować internet działał poprawnie przez jakiś miesiąc. Potem pojawiły się problemy ciężko miał się połączyć musiałem resetować Router. W końcu przestał się łączyć całkowicie ale czytałem na internecie że jakąś awarie nadajników Aero 2 ma dlatego dałem się na spokój i wykupiłem pakiet internetu w Heyah. Śmiga aż miło no ale trzeba za niego płacić.
Dzisiaj spróbowałem ponownie uruchomić Aero 2 ale Router się połączyć nie chce pisze connecting i tak godzinami. Podłączyłem do laptopa modem i połączył się momentalnie. Top_netinfo pokazuje 30% zasięgu czyli nie jest źle. No ale dlaczego router nie chce się połączyć?
Jedyne co przychodzi mi na myśl to za mało prądu z routera. Myślałem żeby zrobić Hub aktywny. Wykorzystał bym hub ten co mam, do dwóch przewodów podłączył zasilanie z zasilacza od np. smartfona która ma 5V 800mA. Jak myślicie zda to egzamin? Próbował ktoś zrobić taki Hub?
dexter18

Re: MR3220+ Huawei E3131 + Aero 2

Post autor: dexter18 »

kemmil50 pisze:Witam. Używam w domu internetu w takiej konfiguracji:
Router TP link MR 3220 do tego wpięty modem z playa Huawei E3131 no i karta z Aero2. Do modemu wpięta antena zewnętrzna kierunkowa.
Udało się skonfigurować internet działał poprawnie przez jakiś miesiąc. Potem pojawiły się problemy ciężko miał się połączyć musiałem resetować Router. W końcu przestał się łączyć całkowicie ale czytałem na internecie że jakąś awarie nadajników Aero 2 ma dlatego dałem się na spokój i wykupiłem pakiet internetu w Heyah. Śmiga aż miło no ale trzeba za niego płacić.
Dzisiaj spróbowałem ponownie uruchomić Aero 2 ale Router się połączyć nie chce pisze connecting i tak godzinami. Podłączyłem do laptopa modem i połączył się momentalnie. Top_netinfo pokazuje 30% zasięgu czyli nie jest źle. No ale dlaczego router nie chce się połączyć?
Jedyne co przychodzi mi na myśl to za mało prądu z routera. Myślałem żeby zrobić Hub aktywny. Wykorzystał bym hub ten co mam, do dwóch przewodów podłączył zasilanie z zasilacza od np. smartfona która ma 5V 800mA. Jak myślicie zda to egzamin? Próbował ktoś zrobić taki Hub?
Nie. Nie lepiej kupić hub ? E3131 nie jest aż tak prądożerny. Spróbuj router przywrócić do utawień fabrycznych i wymusić na E3131 pasmo tylko U900 przez top_netinfo.
kemmil50
Stały użytkownik forum

Post autor: kemmil50 »

Przecież topnetinfo służy do łączenia internetu przez usb a nie przez router. Jeśli wymuszę mu U900 to te ustawienia pozostaną w modemie i jak podłączę do routera to zostaną ?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

kemmil50 pisze:Jeśli wymuszę mu U900 to te ustawienia pozostaną w modemie
Tak.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ