Internet na kilka dni/tygodni

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Internet na kilka dni/tygodni

Post autor: Varmack »

Witam

Kiedyś byłem aktywnym użytkownikiem tego forum, ale już od lat nie siedzę w temacie.

Potrzebuję mobilnego internetu na kilka dni/tygodni. Zaczynam w przyszłym tyg wysyłać papiery do aero ale termin realizacji to najwcześniej 21 stycznia ( czy jakoś tak), a potrzebowałbym jak najtańszego połączenia na ten czas.

Jaką sieć polecacie żeby wyszło najtaniej? Nie zależy mi na dużym transferze ani na dużym limicie GB. Może być wolno i mało byle tanio :D

Jaka teraz oferta jest najtańsza?

Jeśli chodzi o zasięg to nie ma problemu mieszkam w GOPie. Chciałbym kupić jakiś starter za 5 zł i przeżyć na nim kilka dni. Doładowanie typu 30 zł karta prepaid nie wchodzi w grę. Żal mi pieniędzy (bo już poniosłem ogromne wydatki ;p) i w takim wypadku wytrzymam szukając mc donalda z darmowym wifi gdy zajdzie potrzeba skorzystania xD
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Internet na kilka dni/tygodni

Post autor: key »

Varmack pisze: ale termin realizacji to najwcześniej 21 stycznia ( czy jakoś tak)
Chyba jednak nie. Spojrz na kalendarz ;)

Varmack pisze:Jaka teraz oferta jest najtańsza?
Starter orange, przedluzenie waznosci karty na rok. Ale jak 20 PLN dla ciebie jest majatkiem, to pozostaje McDonalds, Starbucks i galerie handlowe.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

key pisze:Chyba jednak nie. Spojrz na kalendarz ;)
Haha, oczywiście chodzi o 21 lutego :P

chodzi o to że w tym miesiącu poczyniłem już szereg inwestycji które pochłonęły 95% mojej pensji i chociaż stać mnie jeszcze na to doładowanie to wolałbym tego uniknąć jeśli to możliwe. Zwłaszcza że to ma być dostęp krótkoterminowy więc żal mi tych pieniędzy i zastanawiałem się czy jest jakaś alternatywa w dzisiejszym świecie. Za moich czasów (pare lat wstecz) kiedy to do takich celów używałem simdaty pojawił się ciekawy bug z starterami heyah i można było za darmo jakiś czas używać neta na przykład :)

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-02-07, 17:29 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-02-07, 17:29 przez Varmack, łącznie zmieniany 1 raz.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Varmack pisze:chodzi o to że w tym miesiącu poczyniłem już szereg inwestycji które pochłonęły 95% mojej pensji
Ciekawy opis dla "ale byla biba" ;) SCNR
Varmack pisze:Zwłaszcza że to ma być dostęp krótkoterminowy więc żal mi tych pieniędzy
Legalne metody dostales w poscie powyzej, pominelem jeszcze pakiety LTE, ale dla kazdego rozwiazania musisz kupic starter i uruchomic pakiet. Darmowe tez sa podane. Nielegalnych nikt ci tu nie da.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

Varmack, ewentualnie jakiś mały pakiet internetowy na telefon
Chyba jakiś telefon posiadasz? :roll:

[ Dodano: 2014-02-07, 12:42 ]
Na allegro są chyba jeszcze jakieś startery za kilkanaście zł z pakietem Taniej to chyba nic nie znajdziesz
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Generalnie mam telefon (jak każdy chyba ;p) i tam pakiet jakiegoś internetu za 7 zł miesięcznie (plus gsm), jednak nie chce mi się przekładać karty.

Dlatego myślałem o jakimś innym rozwiązaniu pokroju:

Kupujesz starter za 5-10zł i masz miesiąc rozmów/smsów + xxx MB w pakiecie.

Ale jeśli nie ma czegoś takiego obecnie w ofercie polskich operatorów to trudno, poczekam na ten starter z aero a w kryzysowej sytuacji poszukam mc donalda lub będę przekładał kartę... :)
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Varmack, Virgin Mobile były darmowe MB po doładowaniu za 10 zł, potem lejek na czas ważności konta. Nie wiem czy to jeszcze działa.

Ogólnie wszystko wymaga chociaż jednego doładowania poza Aero2.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

Możesz kupić starter iPlusa za 15zł masz 1GB, lecz jeśli jest to za drogo pozostaje jedynie przekładanie karty z telefonu. Skoro szukanie wi-fi po "Makach" nie jest dla ciebie zniechęcające, to przełożenie karty z telefonu nie powinno być problemem.
Awatar użytkownika
Andrzejz78
Guru bezprzewodowy

Post autor: Andrzejz78 »

Varmack pisze: jednak nie chce mi się przekładać karty
No to używaj telefonu jako modemu

[ Dodano: 2014-02-07, 18:36 ]
Varmack pisze: Kupujesz starter za 5-10zł i masz miesiąc rozmów/smsów + xxx MB w pakiecie
Strarter Orange 5zł + pakiet 200MB/30 dni 5zł = 10zł
ODPOWIEDZ