netgear ps121v2usb print server,jak skonfigurować z routerem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rumcajs
Początkujący użytkownik forum

netgear ps121v2usb print server,jak skonfigurować z routerem

Post autor: Rumcajs »

Cześć :) mam router Pentagram Cerberus P 6341 i chciałbym do niego podłączyć netgear ps121v2 usb print server, może by ktoś podpowiedział jak to razem skonfigurować ? , mam 2 kompy jeden stacjonarny z win xp, laptop z win 8.1
Udało mi się na stacjonarnym kompie uruchomić to drukowanie przez sieć chodzi super , ale mam problem z laptopem jak instaluję te sterowniki/oprogramowanie producenta i daję zamknij no to po prostu znika i go nie ma nigdzie nie widoczne a na stacjonarnym jest ikonka , a drukowanie przez sieć nie działa i nie wiem czemu w Wordzie jak daje drukuj to drukarka jest widoczna ale pisze jest wyłączona lub że oczekuje i moje imię ale po co oczekuje i tak długo i nic się nie dzieje . faktycznie wszystko jest włączone bo na stacjonarnym działa , stacjonarny jest do routera podłączony kablem , a laptop przez wifi i nie wiem czy to problem jak to należałoby skonfigurować ,

Dzięki pozdro :)
Awatar użytkownika
XanPL
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: netgear ps121v2usb print server,jak skonfigurować z routerem

Post autor: XanPL »

Ja znalazłem taki poradnik ENG

Kod: Zaznacz cały

http://forum1.netgear.com/showthread.php?p=262322
CYBERTECH Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO + Huawei E5186s-22a
1x Ubiquiti UniFi UAP 1x UniFi AP-AC v2
Rumcajs

Dzięki :) za link :) , choć mój angielski jest słaby to popróbuję coś przetłumaczyć , no chyba że wiesz coś więcej po polsku jak to skonfigurować i tam jest wymieniony win vista i 7 a nie win 8.1...

---

A mam jeszcze takie pytanko bo to urządzenie mnie wkurza odkąd mam nowego laptopa , czy jest może jakaś możliwość dokupienia jakiegoś urządzenia / adaptera do rutera np. takiego jak ja mam i udostępnienie w sieci domowej dysku zewnętrznego bo też mam ewentualnie drukarki też ,by z każdego urządzenia z niego korzystać , a szczególności z tabletu by mnie interesowała wymiana danych .
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Rumcajs, pisz po ludzku. Znaki przystankowe są twoimi przyjaciółmi.
Rumcajs pisze:czy jest może jakaś możliwość dokupienia jakiegoś urządzenia / adaptera do rutera np. takiego jak ja mam i udostępnienie w sieci domowej dysku zewnętrznego
Tak. Poszukaj rozwiązań NAS od QNAP/Synology. Ja mam QNAP HS210 i może on pełnić funkcję print-serwera jednocześnie.
Rumcajs

Fajny ten NAS ale jak na domowy użytek dla wygody i zabawy jednak za drogi ,raczej myślałem nad czymś o wiele tańszym około 100zł tak jak ten mój print server , ale to chyba nic się nie znajdzie w tej cenie to chyba zostanę przy tradycyjnej wymianie danych :)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Rumcajs pisze:Fajny ten NAS ale jak na domowy użytek dla wygody i zabawy jednak za drogi
Ja go używam w domu, to zdecydowanie nie jest klasa enterprise. Są tańsze modele...
Rumcajs pisze:myślałem nad czymś o wiele tańszym około 100zł
..ale nie aż tak tanio. Z 250zł pewnie trzeba by wydać.
Awatar użytkownika
XanPL
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: XanPL »

Ja mam starego TS119P+ z dyskiem 2TB i nie żałuje zakupu tej maszyny :P

Kod: Zaznacz cały

https://www.dropbox.com/s/g67hmkl4tmojmxz/DSC_0001.jpg
https://www.dropbox.com/s/93o44jhqf1uyox8/DSC_0002.jpg
CYBERTECH Antena Dualna LTE/4G 15dBi MIMO + Huawei E5186s-22a
1x Ubiquiti UniFi UAP 1x UniFi AP-AC v2
ODPOWIEDZ