Potrzebny ROUTER WIFI

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
karajakatak
Początkujący użytkownik forum

Potrzebny ROUTER WIFI

Post autor: karajakatak »

Witam,
za najprawdopodobniej kilka godzin, będe jechał zamówić internet w Neostradzie (kablowy).
Myślałem o prędkości 10-20 mb/s .. Korzystać będe głównie ze ściągania plików (filmy) i grania w gry on-line (S.K.I.L.L, CS [słaby komputer]). W przyszłości myślałem o jakimś tablecie lub lapku [Do bardziej wymagających gier typu BF4], więc potrzebna mi będzie na przyszłość sieć WiFi (<font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> korzystam z komputera stacjonarnego ale z telefonu chetnie bym w nocy poogladal cos na fonie).
Chciałbym abyście mi doradzili dobry router, najlepiej sprawdzony, który nie będzie awaryjny (tak jak ciotka musiała wymieniać 3 razyw roku) i będzie miał dobry zasięg. Może mógłbym dostosować internet do routera, żeby wszystko razem grało (zupełnie się na tym nie znam, dotychczas miałem internet bezprzewodowy PLAY prędkość 2mb/s I to było bardzo wolno, poza tym mieszkam na obrzeżach i słabo z zasięgiem, dlatego zdecydowałem się na kablowy).
Prosiłbym, żebyście w pierwszej kolejności napisali mi, czy mogę jakoś specjalnie wybrać ofertę internetową dzięki której mój Router by dobrze współgrał z przyszłym internetem. Nie chcę brać Router'a w zestawie, bo wg. mnie lepiej kupić na własną ręke.
Czekam z niecierpliwością na Wasze propozycje =]
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Potrzebny ROUTER WIFI

Post autor: Jo_gurt »

Router musisz kupić z modemem ADSL. Ceny 150 - 1000zł. Jaki budżet przewidujesz?
karajakatak
Początkujący użytkownik forum

ZAŁATWIONE

Post autor: karajakatak »

Sprawa załatwiona, dostanę Livebox 2.0 - skorzsystałem z oferty Funpack Internet TV Telefon, Wiec mam WiFi na przzyszłość, a komputer połącze Ethernetowo. Został teraz problem rozmieszczenia kabli po domu (2 pietra- górne moje, dolne rodziców [telefon i TV dla nich internet dla mnie]) . Temat Routera do zamknięcia, dziękuje @Jo_gurt za starania.

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA.
ODPOWIEDZ