zmiana taryfy w orange w trakcie trwania umowy - niemożliwe!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zmiana taryfy w orange w trakcie trwania umowy - niemożliwe!
chcialem zmienic Orange Free Standard na Orange Free Premium - myslałem, że to formalność i od nastepnego okresu rozliczeniowego bądę płacił 120 zamiast 60 i miał 4gb limitu.
a pani na infolinni mi na to: niemożliwe! nie chcemy dodatkowych 60 zł od pana! podpisal pan umowę to się pan męcz!
to ja na to: przepraszam, że byłem tak naiwny sądząc, że orange jest normalną firmą - przecież powinienem pamiętać moje perypetie z przedłużeniem umowy na telefon przed pol roku. więcej nie będę przemęczał panstwa pracowników i kupię se sferię.... a orange mi sie samo skonczy za 4 miesiace, od razu złożę podanie o rozwiązanie umowy aby przypadkiem poźniej jakiegoś terminu nie przekroczyć!
a pani na infolinni mi na to: niemożliwe! nie chcemy dodatkowych 60 zł od pana! podpisal pan umowę to się pan męcz!
to ja na to: przepraszam, że byłem tak naiwny sądząc, że orange jest normalną firmą - przecież powinienem pamiętać moje perypetie z przedłużeniem umowy na telefon przed pol roku. więcej nie będę przemęczał panstwa pracowników i kupię se sferię.... a orange mi sie samo skonczy za 4 miesiace, od razu złożę podanie o rozwiązanie umowy aby przypadkiem poźniej jakiegoś terminu nie przekroczyć!
- wlodus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: zmiana taryfy w orange w trakcie trwania umowy - niemożliwe!
kolejny dowod nieczytania regulaminow promocji, usług itd.
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Myślałam, że z niższej na wyższą taryfę możliwe jest przejście. Przynajmniej w Mixie tak jest.
- DJ1910
troche <font color="#FF00BB"><b>»»nie obrażamy innych!!!««</b></font>, nigdy sie z tym nie spotkalem jeszcze
a do tego zeby bylo smieszniej, w orange BE, czyli to samo co OE FREE tylko ze dla firm, mozna bez problemu przejsc na premium w czasie trwania umowy 
szkoda ze juz nie ma Idei, orange duzo pogorszylo wiekszosc tego w Idei bylo dobre

szkoda ze juz nie ma Idei, orange duzo pogorszylo wiekszosc tego w Idei bylo dobre
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Taryfy internetowe w orange są jedynymi w których nie można zwiększyć sobie abonamentu 

- Boguszek
- Stały użytkownik forum
o kurde paranoja
żeby nie można było przejść sobie na wyższe abo heh całe szczęście że się nie wiązałem z netem w orange i wybrał iPlusa a to jedna oranżada uważać na nich
.

Iplus
Merlin XU870
HP-Pavilion dv6000
2007.r
-----------------------
Orange free
Huawei E1752
Asus K55A
2013.r
Merlin XU870
HP-Pavilion dv6000
2007.r
-----------------------
Orange free
Huawei E1752
Asus K55A
2013.r
-
kolejny dowod na to, że jesteś nabijaczem postówwlodus pisze:kolejny dowod nieczytania regulaminow promocji, usług itd.
ani z regulaminie ani w umowie nie ma ani słowem o zmianie taryfy. nie ma napisane, że nie można, nie ma napisane, że można. to każdy normalnie myślący zakłada, że można.
co więcej na orange on-line jest opcja wyłącz Orange standard i włącz orange premium - pani na infolinni twierdzila ze nie działa to ale moge sprobowac - sprobowalem i faktycznie wygladało, że nie dziła ale... przychodze do domu i nie mam neta wcale:D usługę mi wyłączyli:D
POST_2:
haha, teraz odpalam laptopa i udało się - działa premium, przez strone Orange się udało, tylko włączyło się z opoźnieniem i w opcjach orange on-line wygląda jakbym nie miał żadnej usługi bo obie mają opcje włącz. ale odpalam i chodzi bez problemu premium.
konsultantka twierdzi, że tak nie powinno być i nie wie co bedzie, nie wie też co bedzie z płatnościami (jest polowa okresu rozliczeniowego) ale powinienem zadzwonic na *800 bo mam ustawione 2 predkosci a tak nie powinno być
robie test predkosci: pingi ok 0.150, sciaganie 1.05Mb/s
wiec bez ograniczenia - to po co mam dzwonić:D?
mam to czego chcialem tylko sferie bede musial odkrecic ale z tym nie bedzie problemu bo zamowilem ale jeszcze nic nie podpisywalem
bede informowal co sie bedzie dalej dzialo i czy mi zostanie to premium czy cos sie zmieni
--
Nie piszemy posta pod postem chyba ze z 1 dniowym opoznieniem. Użyj opcji

- wlodus
więc myślący człowieku zakładając że wszystko wiesz, jesteś typowym przykładem kogoś kto najpierw kupuje później się pyta...a sprzedawca się cieszy bo ma leszcza któremu sprzedał aktywacje...a BOA ma tego samego osobnika gdzieś bo jego umowa jest podpisana u nich w archiwum...demek pisze:kolejny dowod na to, że jesteś nabijaczem postówwlodus pisze:kolejny dowod nieczytania regulaminow promocji, usług itd.
ani z regulaminie ani w umowie nie ma ani słowem o zmianie taryfy. nie ma napisane, że nie można, nie ma napisane, że można. to każdy normalnie myślący zakłada, że można.
MUSI!! ALE to MUSI być zawarte w umowie że coś można zrobić albo nie można jeżeli tak nie jest to każdy powinien się odwoływać i probować...
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
-
przepraszam ale czy moglbys to napisac po polsku? bo nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi. jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz - normalny czlowiek nie wlazi do postow ktore go nie interesuja i nie obraza autora posta.wlodus pisze:
więc myślący człowieku zakładąjcy że wszystko wiesz, jesteś typowym przykładem kogoś kto najpierw kupuje później się pyta...a sprzedawca się ciesyz bo ma leszcza któremu sprzedał aktywacje...a BOA ma tego samego osobnika gdzieś bo jego umowa jest podpisana u nich w archiuwm...
MUSI!! ALE to MUSI być zawartę w umowie że coś można zrobić albo nie można jeżeli tak nie jest to każdy mpowinien się odwoływać i probować...
nie umiesz czytać, nie umiesz pisać - to jakim cudem masz tyle postów? wszczedzie takie banały walisz? jakim cudem nie masz jeszcze bana na tym forum?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Panowie więcej luzu
Kolega @wlodus pracuje w Plus GSM i wie co pisze bo sam sprzedaje. Ponadto firma firmie nie równa i chyba tak już zostanie bo jakby nie było to konkurencja.Orange jak dla mnie to dość dziwna firma z własnymi upodobaniami gdzie klient jest na drugim miejscu. Dla przykładu wyłączenie samego kodu PIN .

Kolega @wlodus pracuje w Plus GSM i wie co pisze bo sam sprzedaje. Ponadto firma firmie nie równa i chyba tak już zostanie bo jakby nie było to konkurencja.Orange jak dla mnie to dość dziwna firma z własnymi upodobaniami gdzie klient jest na drugim miejscu. Dla przykładu wyłączenie samego kodu PIN .
-
to tym bardziej! skoro pracuje w plusie to powinien wiedzec co jest w umowie a czego nie ma i nie wypisywac glupot, że jakbym przeczytał umowę to bym wiedział - akurat czytam umowy, aneksy i regulaminy i dzieki temu mam w orange 3 x tanszy abonament ale jak czegos nie ma w umowie to trudno to przeczytać.
powtarzam ani w umowie ani w regulaminie nie ma słowa o zmianie taryfy!
ok, niech se pracuje gdzie chce ale po co pisze glupoty i od leszczy wyzywa. niech choc przeczyta, że juz dawno problem rozwiązałem. i niech pisze bo polsku bo zrozumiec go w drugiej czesci postu nie sposob
zamkne to okno bo zagladam tu tylko dlatego ze opere uzywam. inaczej juz bym nie zagladal jakbym nie mial nic do napisania i mniej byloby nerwow
powtarzam ani w umowie ani w regulaminie nie ma słowa o zmianie taryfy!
ok, niech se pracuje gdzie chce ale po co pisze glupoty i od leszczy wyzywa. niech choc przeczyta, że juz dawno problem rozwiązałem. i niech pisze bo polsku bo zrozumiec go w drugiej czesci postu nie sposob
zamkne to okno bo zagladam tu tylko dlatego ze opere uzywam. inaczej juz bym nie zagladal jakbym nie mial nic do napisania i mniej byloby nerwow