Modem kupiłem tu - http://allegro.pl/modem-usb-huawei-e327 ... 79433.html
Gdzieś czytałem, że technicznie jest możliwość obsługi LTE na 1800, tylko trzeba odpowiedni firmware, dlatego sądziłem, że jednak coś się uda ugrać

Moderator: Moderatorzy
Ja też tak kiedyś myślałem ale już teraz wiem że się nie da Fizycznie się różni płytka tego modemu od normalnego (chodzi mi o elementy na niej)Arathefu pisze:Gdzieś czytałem, że technicznie jest możliwość obsługi LTE na 1800
W opisie aukcji wyraźnie jest napisane że obsługuje tylko LTE800 i 2600Arathefu pisze:Modem kupiłem tu - http://allegro.pl/modem-u...3971279433.html
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
UMTS 900 / 1900 / 2100
LTE 800 / 2600 pasmo w rozwoju
GPRS / EDGE / HSDPA / HSUPA / HSPA+ / DC-HSPA+ / LTE
Na obecną chwilę nie ma takiego i może nie będzie w sensownej przyszłości. A wystarczyło dołożyć z 50zł i mieć modem z polskiej dystrybucji.Arathefu pisze:Gdzieś czytałem, że technicznie jest możliwość obsługi LTE na 1800, tylko trzeba odpowiedni firmware,
Ja robiłem tak samo i działa W TNI zaznaczasz RAS i odpowiedni port do komunikacji i to wszystkoPijo pisze:Co do E3276 z Plusa/CP to aby łączył przez TNI wysyłałem komendę AT^SETPORT="A1,A2;1,2,3" , wyjęcie i ponowne modemu, system doinstalował sobie potrzebne do nowego interfejsu
USSD działają z e3276 tylko w trybie 2G i 3G. W LTE nie są obsługiwane.-bolox- pisze:Działa USSD w TNI z e3276 czy nie ?
Jaki problematyczny, żaden modem nie obsługuje USSD w trybie LTE z tego co wiem.-bolox- pisze: że ten modem jest taki problematyczny
włóż karte sim do telefonu i wyłącz pinMikele pisze:Wygląda to tak jakby Tiny miał problem z wprowadzeniem PINu
Kod: Zaznacz cały
"Jan 1 00:00:09 info USB: Detected new item: Vendor=0x12d1, Product=0x156a"
Kod: Zaznacz cały
Connection Status: Disconnected.
Signal Strength: -
IMEI Number: -
SIM IMSI: -
Modem internal model: -
Modem firmware: -
USB Modem: -
W Orange abonamentowym się nie da.piotrekg3 pisze:włóż karte sim do telefonu i wyłącz pin
od lutego korzystam z Orange Free Net, oczywiście na abonament i bez problemu wyłączyłem pin na nowej karcie sim, wcześniej korzystałem z CDMAwojteks pisze:W Orange abonamentowym się nie da.
W Salonach już chyba też nie wyłączają ?wojteks pisze: W Orange abonamentowym się nie da.
No to może wreszcie nowe SIMy mają możliwość wyłączenia PIN co nie było możliwe wcześniej. Jednak to wymaga potwierdzenia innych osób mających karty SIM wydawane teraz.piotrekg3 pisze:i bez problemu wyłączyłem pin na nowej karcie sim,
A ja na swojej już nie mogę tego zrobić, choć tak na prawdę pin mi nie przeszkadzapiotrekg3 pisze:na abonament i bez problemu wyłączyłem pin na nowej karcie sim
ja też mam ten problem pisałem do orange dlaczego nie mogę usunąć żądania pin to mi odpisali,że dla mojego numeru nie jest możliwe zdjęcie kodu PIN dla numeru (mój nr) w ofercie orange free net, ale dlaczego konkretnie to się nie dowiedziałem
Inni napisali że trzeba pisać do BOK w tej sprawie z uzasadnieniem itp. Nie wiem jak to jest na prawdę bo nie interesowałem się tym ale wydaje mi się że panuje w tej sprawie wolnoamerykankaOtrzymałem następującą informację w tej sprawie:
Witamy,
Kod pin można zdjąć jedynie z kart STK a Twoje karta to USIM. W celu zdjęcia kodu pin należy dokonać wymiany karty na kartę STK (koszt 25 zł)."
To działało tylko dawno temu, od czasów kart SIM/R-UIM nie dawało się zdjąć PIN nawet przez BOK.Andrzejz78 pisze:Inni napisali że trzeba pisać do BOK w tej sprawie z uzasadnieniem
Operator zakłada PIN i nikt nie może go zdjąć? Ciekawe czy nie chcą czy fizycznie to jest niemożliwewojteks pisze:od czasów kart SIM/R-UIM nie dawało się zdjąć PIN nawet przez BOK
No to pochwal się jak to zrobiłeśpiotrekg3 pisze:bez problemu wyłączyłem pin na nowej karcie sim
dexter18 pisze:Sprawdzałeś na stronie Dovado czy masz aktualne oprogramowanie ?
Pewnie oni mogą ale nie chcą tego robić. Ale ciekawe dlaczego.Andrzejz78 pisze:Operator zakłada PIN i nikt nie może go zdjąć? Ciekawe czy nie chcą czy fizycznie to jest niemożliwe
włożyłem karte do telefonu (N 5800) i wyłączyłemAndrzejz78 pisze:No to pochwal się jak to zrobiłeś
Nie zdejmiesz simlocka bo Top NetInfo oblicza starym algorytmem a w E3276 jest nowy algorytm i musisz to zrobić za pomocą stronyMikele pisze:Już zastanawiam się nad zdjęciem simlocka z E3276 ale boję się uwalić nowy modem.
Czy poprzez Top NetInfo da radę bezpiecznie?
Czyżby ban na google , czy zwykłe lenistwo ?ariel_matrix pisze:zastanawiam jak zaktualizować oprogramowanie