Zagadnienia dotyczące technice w szerokim tego pojęcia znaczeniu czyli luźne dyskusje o zagadnieniach technicznych ale nie związanych z główną tematyką forum, m.in, komputery, oprogramowanie, systemy operacyjne - techniczny Hyde-Park.
Właśnie ogladam tvn24 a tu taka akcja w Lublinie. Mieszkańcy protestuja przeciwko budowie nowego BTS, pinterwniuje policja a mochery krzyczą: "gdzie jest wolność"
Made in Poland
A ja taki spór miałem na żywo u siebie w miejscowości . Zbierałem nawet podpisy aby postawiono nadajnik ale niestety były Wójt gminy nie mógł sie zdecydować (budowa miała być na prywatnym gruncie i wiadomo co co chodziło ) i budowa nadajnika poszła do lamusa. Obecnie jest planowana następna budowa tyle że na gruncie należącym już do Gminy i raczej już takiej okazji myślę że nie przegapią za odsprzedanie tych paru metrów ziemi.
...Moherowe czy nie moherowe ale trochę racji mają. W bezpośredniej bliskości tego promieniowania trochę jednak jest...
...Trochę z innej beczki - widziałem kiedyś na poligonie (Wicko Morskie) jak podczas bojowych lotów radar omiatał dookoła przestrzeń namierzając samoloty. Jeżeli grupa ptaków dostawała się w zasięg radaru nagle wszystkie traciły orientację. Jak podczas zderzenia z niewidzialną ścianą... Natomiast jeżeli pojazd "dostał" wiązką - przeskakiwały iskry pomiędzy elementami nadwozia... Fakt że troszkę większa moc i inna F...
...I człowiek musiał tam pracować....
no ale najpierw zabezpieczyc brzegi szkoda sie wykastrowac puszka...
ale wracajac do tematu jakbym mial mozliwosc...inaczej jezeli jakas firma gsm chcialaby sobie zalozyc nadajnik u mnie na domu pewnie bym sie zgodzil...mimo wszystko
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
Nie wiem dokładnie, ale coś tam kiedyś mówił że dostał 2000zł za to ale nie wiem własnie czy jednorazowo, czy co miesiąc! mar_kow nasz ksiądz to rolnik, rolnik, rolnik [a pod rolnikiem ciągnik ] i kase lubi...
A ja powiem tak. Nie mam nic przeciwko BTS-om, które są w moim sąsiedztwie. Nie chciałbym jednak mieć BTS-a 20 metrów od siebie. Dam na to prosty przykład. Mój znajomy prowadzi nad morzem ośrodek rehabilitacyjny. Infrastruktura budynków wygląda w ten sposób, że po jednej stronie ulicy jest główny budynek ośrodka a po drugiej niewielki budynek z pokojami gościnnymi. Na ośrodku stoją dwa BTS-y (Orange i Plusa). I teraz ciekawostka. Może to czysty zbieg okoliczności lub innych czynników, jednak kiedy nocowałem w ośrodku (pod BTS-ami), nie miałem problemów ze snem w nocy. Kilka razy, w tym w ostatnie wakacje, zdarzyło i się jednak mieszkać na drugim piętrze w drugim budynku (po przeciwnej stronie ulicy). Dodam, że ośrodek ma trzy piętra. Tak więc nadajniki miałem prawie na wyciągnięcie ręki (oddzielała mnie od nich jedynie ulica). I tu pojawił się problem - nie mogłem w nocy spać. Nie odczuwałem żadnych skutków promieniowania po za kłopotami ze snem.
Nie wiem czy można to powiązać z bliskością nadajników niemniej po powrocie do Warszawy kłopoty ze snem ustały. Myślę więc, że bezpośrednia bliskość BTS-a nie jest jednak wskazana.
Jeśli Internet, to tylko w Play, jeśli telefon, to tylko w Orange
przewaks pisze:... Nie odczuwałem żadnych skutków promieniowania po za kłopotami ze snem....
...Miałem to samo mieszkając służbowo przez 3 miesiące w hotelu Hilton W-wa Bemowo. Ostatnie piętro a na dachu zestaw anten... Jedyne na co nie narzekałem to zasięg i stabilność neta...
ale swoja droga ciekawe co piszecie...to jestem ciekaw co czuja ludzie u mnie na osiedlu w lodzi na wyszynskiego jest blok ktorego dach "to jeden wielki bts" postaram sie zrobic jego zdjecie i tu podrzuce
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...