Asus komp- Atheros laptop .....jak połączyć się na laptopie?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
thomsonn
Początkujący użytkownik forum

Asus komp- Atheros laptop .....jak połączyć się na laptopie?

Post autor: thomsonn »

Witam!!!
Posiadam radiówkę bezprzewodową na komputer stacjonarny. Jest to sieć bez zabezpieczeń..sieć ta jest wyłapywana przez wszystkich w kamienicy...

Kolega, który mieszka w drugim pokoju dostał też od wlaścicielki kartę bezprzewodową do komputera...zainstalował i chodzi elegancko....mi również na komputerze chodzi , ale nie wiem dlaczego nie chce mi dzialac net na laptopie..

Posiadam karty bezprzewodowe:

Komputer: Asus 802.11g sieciowy adapter
Laptop : Atheros AR5005G Wirelles Network Adapter

Jeśli coś jeszcze trzeba podać jakieś dokladniejsze dane prosze o odpowiedz..

Próbowalem na laptopie mnóstwo sposobów.
Laptop widzi 2 różne sieci w tym jedną niezabezpieczoną, do której chce sie podłączyć....jednak gdy sie łączy po jakimś czasie wyskakuje z prawej stronie na pasku startowym komputer z czerwonym krzyżykiem....bardzo prosze o pomoc..

Z góry dziekuje i pozdrawiam :wink:
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Asus komp- Atheros laptop .....jak połączyć się na lapto

Post autor: zDaleKi »

Na początku to bym zasugerował odinstalować drivery od tej sieciówki na tym kompie co nie działa i i zainstalować najnowsze ze strony producenta. Gdyż mi to wygląda na problemy z driverami.

Sprawdź też czy karta nie ma wymuszonego trybu B lub G. Przestaw to najlepiej na auto.

Jeszcze jedno pytanie, czy tą kartą próbowałeś gdzieś się podłączyć do innej sieci np. HotSpota i czy tam działało?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ