Jaki internet na karte?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Jaki internet na karte?
Witam Serdecznie Użytkowników
Mam pytanie jaki internet na karte najlepiej teraz wybrać, bez zawierania umowy abonamentowej?
Od razu napiszę, że play mnie już nie interesuje, ponieważ kupiłem kartę za 9zł start online internet + 30zł dodatkowe, które ponoć miało być na 30 dni darmowy internet. Obejrzałem pare filmów na youtube i prędkość znacząco zwolniła, oczywiście po zużyciu środków limitu mb internet jest przez te 30 dni, ale w reklamach operator zapomniał wspomnieć, że prędkosć drastycznie spada do 2-3kb/s. Przy dzisiejszych rozbudowanych stronach, przy takim transferze strona się otwiera dobre 10minut. To jest jawne oszustwo, ja rozumiem żeby nie było po skończeniu premium pełnej prędości, ale żeby nie dali te 30kb/s chociaż do otwierania zwykłych stron...
Zostaje więc Heyah która ponoć daje internet na rok przy zakupie starteru, lub nielimitowany internet za 9zł na miesiąc. Czy to jest prawda może ktoś potwierdzić, czy znowu predkośc spada do 2-3kb/s jak w playu? Co tam jeszcze mamy Orange, Plus i T-Mobile, NJU która z ich ofert ma jakaś lepszą oferte na karte, chociaż te 20-30kb/s po wyczerpaniu limitu?
Mam pytanie jaki internet na karte najlepiej teraz wybrać, bez zawierania umowy abonamentowej?
Od razu napiszę, że play mnie już nie interesuje, ponieważ kupiłem kartę za 9zł start online internet + 30zł dodatkowe, które ponoć miało być na 30 dni darmowy internet. Obejrzałem pare filmów na youtube i prędkość znacząco zwolniła, oczywiście po zużyciu środków limitu mb internet jest przez te 30 dni, ale w reklamach operator zapomniał wspomnieć, że prędkosć drastycznie spada do 2-3kb/s. Przy dzisiejszych rozbudowanych stronach, przy takim transferze strona się otwiera dobre 10minut. To jest jawne oszustwo, ja rozumiem żeby nie było po skończeniu premium pełnej prędości, ale żeby nie dali te 30kb/s chociaż do otwierania zwykłych stron...
Zostaje więc Heyah która ponoć daje internet na rok przy zakupie starteru, lub nielimitowany internet za 9zł na miesiąc. Czy to jest prawda może ktoś potwierdzić, czy znowu predkośc spada do 2-3kb/s jak w playu? Co tam jeszcze mamy Orange, Plus i T-Mobile, NJU która z ich ofert ma jakaś lepszą oferte na karte, chociaż te 20-30kb/s po wyczerpaniu limitu?
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Jaki internet na karte?
Jak się nie czyta regulaminów to potem ma się pretensje do operatora że czegoś nie daje.simens pisze:To jest jawne oszustwo, j
Przeczytaj najpierw regulamin.simens pisze:Zostaje więc Heyah która ponoć daje internet na rok przy zakupie starteru
Nie pomagam na PW!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Tak, prawda, jest nielimitowany na rok, 0,28 zł dziennie,simens pisze:Zostaje więc Heyah która ponoć daje internet na rok przy zakupie starteru, lub nielimitowany internet za 9zł na miesiąc. Czy to jest prawda może ktoś potwierdzić, czy znowu predkośc spada do 2-3kb/s jak w playu?
31 x 0,28 = 8,68 zł /m-c
Tutaj jest regulamin: klik
Tutaj wyciąg z regulaminu:
Jeśli 50 MB na dzień ci wystarczy, to świetna oferta.3. Oferta polega na możliwości korzystania każdego dnia kalendarzowego (licząc od godziny 00:00:00 do godziny 23:59:59) na terenie kraju (w sieci Operatora) z pakietowej transmisji danych za zryczałtowaną opłatą 0,28 zł dziennie (zwaną dalej „Opłatą Dzienną”) z dziennym limitem transferu danych 50 MB.
....
5. Po przekroczeniu określonego w pkt. 3. limitu transferu danych Operator może ograniczyć pasmo transmisji w taki sposób, że nie będzie ono wyższe niż 16 kb/s, za co nie będzie pobierana dodatkowa opłata.
...
Warunkiem korzystania z Oferty jest posiadanie konta aktywnego na połączenia wychodzące oraz posiadanie na koncie środków umożliwiających pobranie Opłaty Dziennej.
Trzeba tylko doładowywać 20żł co 30 dni aby utrzymać aktywne konto.
Albo 50 zł co 100 dni.
-
- Użytkownik forum
to już lepiej na Areo się targnąć niż na kartę
moderator w wigilię miał zły dzień i w prezencie dał mi ostrzeżenie
a wczoraj to już się chyba wkurzył i dał jeszcze jedno
czy oni melisy nie znają?
a wczoraj to już się chyba wkurzył i dał jeszcze jedno
czy oni melisy nie znają?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Myślę że pakiety danych Heyah 6GB za 30zł na 30 dni to teraz najlepsza opcja internetu na kartę.
No chyba że jesteś w zasięgu LTE playa i masz modem w tej technologi to wtedy kupujesz odpowiedni starterek, doładowujesz trzy dychy co miesiąc i śmigasz praktycznie bez limitu. Do końca tego roku co prawda tylko.
No chyba że jesteś w zasięgu LTE playa i masz modem w tej technologi to wtedy kupujesz odpowiedni starterek, doładowujesz trzy dychy co miesiąc i śmigasz praktycznie bez limitu. Do końca tego roku co prawda tylko.
-
- Mistrz bezprzewodowy
A ja myślę, że RBM na kartę jest 20 razy lepsze niż każda z tych ofert (200GB za ~10 zł/ miesięcznie), tylko trzeba umieć korzystać. Dodatkowa w RBM prędkość zwalnia do 2Mb/s, a nie do 32kbhubert pisze:Myślę że pakiety danych Heyah 6GB za 30zł na 30 dni to teraz najlepsza opcja internetu na kartę.

-
- Użytkownik forum
Niestety mój modem działa tylko do prędkości 21 mb/s. Po drugie robią te oferty tylko dla tych, kto jest w zasięgu LTE lub jest blisko nadajnika BTS. Czyli dla nie licznych, a reszta osób nie dość że ma słaby zasięg, to jeszcze muszą drożej płacić, bez promocji takich jak darmowy LTE, 200GB, od wybranych osób co im się poszczęściło z miejscem zamieszkania. Dzięki panowie za informacje.