maly problem z wzmocnieniem siec wifi w domu... ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
maly problem z wzmocnieniem siec wifi w domu... ?
szukalem na google ale za duzo tego , czy mogl by mi ktos prosto wyjasnic jak wzmocnic siec wifi w domu ...? nie czesto bywam w pl ale bywam i chcial bym miec internet jak przyjade , sasiad dal mi kod dostepu do wifi ale nie w calym domu lapie siec ,czytajac wczesniej wyczytalem ze potrzebuje router z ac lub wds brige no to kupilem TP-LINK WR841N i co dziwnego mam tak ...sprawdzalem go za granica czyli podlaczylem, zrobilem most zmienilem ip routera drugiego znalazlem siec moja domowa podlaczylem sie wylaczylem DHCP i ...wszystko dziala za pierwszym razem ..mowie oczywiscie po wifi a nie kablu, robie to samo w PL i nie idzie ,stad pytanie czy takie podlaczenie sie do czyjejs sieci jest zalezne od drugiego routera ...jak sasiad ma inny router niz ja za granica to w tym moze byc porblem ? jak tak podpowiedzcie co mam dokupic lub co zrobic zeby to dzialalo bez wzgledu na jakos routera sasiada ,
druga sprawa to czy moge tak samo sie podlaczyc do telefonu ...mam iphone zrobie punkt dostepu i czy bede mogl sie podlaczyc do sieci iphone i rozsylac po domu czy tez bedzie cos trzeba grzebac ?
druga sprawa to czy moge tak samo sie podlaczyc do telefonu ...mam iphone zrobie punkt dostepu i czy bede mogl sie podlaczyc do sieci iphone i rozsylac po domu czy tez bedzie cos trzeba grzebac ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: maly problem z wzmocnieniem siec wifi w domu... ?
Owszem, może być.czy takie podlaczenie sie do czyjejs sieci jest zalezne od drugiego routera
Również.matall pisze:.jak sasiad ma inny router niz ja za granica to w tym moze byc porblem ?
Jak chcesz jedno pudełko to najpewniejszy będzie Ovisling G.duo.matall pisze:jak tak podpowiedzcie co mam dokupic lub co zrobic zeby to dzialalo bez wzgledu na jakos routera sasiada
Raczej tak. iPhone tworzy sieć typu infrastruktura zdaje się (nie Ad-Hoc), to dobrze.matall pisze:druga sprawa to czy moge tak samo sie podlaczyc do telefonu
-
wow dzieki za wyczerpujaca odpowiedz ... tyle ze ostateczne pytanie to czy moge dokupic AP i podlaczyc to do rutera i bedzie dzialal to bez wzgledu na jakosc routera sasiada ? pisze tak bo router juz mam odpakowany i do sklepu nie oddam a jak jest to juz niech dziala no chyba ze innej opcji nie ma ...?
Ostatnio zmieniony 2014-03-31, 08:29 przez matall, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak, efekt będzie ten sam co Ovis G.duo, ale w dwóch osobnych urządzeniach.matall pisze:tyle ze ostateczne pytanie to czy moge dokupic AP i podlaczyc to do rutera i bedzie dzialal to bez wzgledu na jakosc routera sasiada ?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
iPhone otwiera pelnowartosciowy HotSpot.Jo_gurt pisze:iPhone tworzy sieć typu infrastruktura zdaje się (nie Ad-Hoc), to dobrze.
Nie pomagam na PW.
-
ok dzieki wam ...temat do zamkniecia bo wiem co chcialem wiedziec