LTE Plus Do Gier w LoL'a

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lluukasPL
Początkujący użytkownik forum

LTE Plus Do Gier w LoL'a

Post autor: lluukasPL »

Witam,

korzystam na co dzień z internetu Aero2 oraz internetu na kartę od plusa w sieci 3G/ HSPA+.

Mieszkam na Sadybie, ulica Berbardyńska w Warszawie. Potrzebuje rady, jako że mieszkam u babci, która nie chce kuć ścian dla internetu po kabelku, jestem skazany na mobilny internet. Zapytuje więc czy Internet LTE od plusa poradził by sobie w grze League of Legends + Team Speak. Przygotowuje się do turnieju w tej grze wiec potrzebuje internetu co by sobie z tym poradził. Jakie modemy polecacie, czy te w salonach plusa są ok? Dodam, że korzystając z Aero2 potrafiłem ( bez TS) osiągnąć ping 40 minimum, tylko w godzinach od 00.00 do 19.30. (potem to taki zamół, że nawet onet nie działa). Z plusowego internetu to bez problemu mogę grac z pingiem 60 o każdej porze jeśli wyłączę wszystkie programy co pożerają łącze. Więc myślicie, że LTE od Plusa by rozwiązało sprawę? Proszę o Pomoc.

Pozdrawiam i z góry dziękuję.
kmy
Mistrz bezprzewodowy

Re: LTE Plus Do Gier w LoL'a

Post autor: kmy »

W LTE Plusa mam ping na poziomie 20 do 35 ms, zależy od pory dnia, ale nigdy w testach dłuższy mi nie wyszedł. Nie mniej jednak jak to z netem mobilnym może być różnie.
rdy
Stały użytkownik forum

Post autor: rdy »

Brałem na testy LTE plusowskie, przy zasięgu 1 kreski czyli bardzo słabym ping nie wychodził powyżej 40ms, DL ~ 10Mbbs
lluukasPL

Post autor: lluukasPL »

A ten LTE to na abonament tylko? i jak się mają ceny modemów?
bomber
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: bomber »

A czegóż te odpowiedzi dowodzą?
Wszystko zależy od lokalizacji i pory. Akurat w Warszawie jest z tym dość dobrze, bo sieć stosunkowo gęsta i ludzie mają kablówki. Ja w średnim mieście mam czasem i pingi po 120 ms w szczycie. Weź na próbę i zobacz. Przynajmniej będziesz wiedział na obecną chwilę. Co będzie za miesiąc, to nie wiadomo.
minciu

Post autor: minciu »

LTE do lola i gier to syf

w loli postać potrafi chodzić bokiem, zawieszac się w bezruchu i nie regować na polecenia TRAGEDIA.. nawet jak ping jest 100, to dziala jakby gubilo pakiety..

wszystko zaczyna się ok 20:00 i tak ciagnie do 23:00 nieraz dłużej. Najgorsze są weekendy.
bolu
Stały użytkownik forum

Post autor: bolu »

Pewnie dlatego, że to są godziny szczytowe, gdy ludzie wracają z pracy i siadają zazwyczaj przed komputerem. Ja nie mam problemów z grami online, a mam LTE. Serwer EUW ping około 60.
Debik
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Debik »

Ja za to gram na LTE w Play w Battlefield 4 (Multi), powiem szczerze, myślałem że będzie gorzej, ping w okolicach 50-60 ms średnio, gra się wysmienicie, tylko czasami od 20 do 23 jest nieco wyższy, no i transfer też znośny do 2GB po pare godzin grania :)
ODPOWIEDZ