Mam play online na kartę taryfa zmieniona na 4g lte usługa lte aktywna a za nic nie chce mi to działać z huawei E398 PLUS.
Programy: aplikacja plusa ,mobile partner ,top netinfo na wszystkich po wymuszeniu umts łączy sie bez problemu wyszukuje wszystkie dostepne sieci ,wymuszenie gsm wyszukuje dostępne sieci nie łączy bo play nie wpuszcza tej karty rzecz jasna.
Problem zaczyna się po wymuszeniu LTE ,Mobile partner wogle zero zasięgu próba wyszukania sieci trwa 2 minuty nie widzi nic, aplikacja plusa widzi siec ale nie da się do niej zarejestrować zapewne mobyland mimo że w modemie karta play nie widzi tej sieci próba znalezienia dostępnych sieci kończy sie niepowodzeniem ,top netinfo widzi sieć też zapewne mobyland próba znalezienia innego operatora po 120sekundach czekania "W określonym czasie nie udało się odczytać odpowiedzi"
Czy to wina firmware modemu czy coś trzeba przestawić w ustawieniach o czym nie wiem?
[ Dodano: 2014-01-04, 17:27 ]
Problem rozwiązany modem prawidlowo w lte widział sieć Play ale niezbędny okazał się kontakt z bok-iem operatora bo mimo zmiany taryfy bts nie wpuszczał mojej karty.
A z 5 godzin się z tym męczyłem