Ping grając w world of tanks jest od 50 do 100. Mi się wydaje, że jak na jedną kreskę to jest bardzo dobrze w dodatku telefony mają podobno słabsze wbudowane antenki niż modemy.
Moderator: Moderatorzy
Raczej na odwrót.cegulla pisze:w dodatku telefony mają podobno słabsze wbudowane antenki niż modemy.
mati92 pisze:Bardzo ładny wynik ale raczej nie może być z 10km.
To modemy mają lepszy tor antenowy. Mam też Sony Xperię SP i na niej w LTE Play pokazuje poziom sygnału w granicach -105-103dbm , a na modemie Huawei E398 -80 dbm w tym samym miejscu i jak to się ma do tego co napisał wojteks.
Warto by było wtedy wziąć Dualną antenę z jak najkrótszym przewodem antenowym max 5 metrów, wtedy siła sygnału powinna wzrosnąć a może i prędkości. Ten BTS może nie jest tak obciążony.Naprawdę ? No nie wiedziałemmodem też chyba dałby radę ?
Pewne mogą być tylko podatki i to że cię prawnik wyrąbiePewny jesteś ? A może jednak udało się nawiązać połączenie ?
Sugerujesz że telefon ma lepszą antenę od modemu.matek451 pisze:będzie po zasięgu nawet na telefonie.
Puszka hermetyczna i nic się mu nie powinno stać. Osobiście tak mam i sprzęt działa. Tylko ciekawe czy coś to da jeśli puszkę obłożę styropianem w zimę na lato trzeba odkładać.cegulla pisze: No fakt, przed domem w kierunku btsa stoi drzewoMogę postawić na strychu modemu z routerem tylko obawiam się o sprzęt w zimę bo tam nie ma ogrzewania i temperatury panują prawie takie jak na dworzu
Ogrzewanie nie trzeba ,urządzenia same je wytwarzającegulla pisze:No fakt, przed domem w kierunku btsa stoi drzewoMogę postawić na strychu modemu z routerem tylko obawiam się o sprzęt w zimę bo tam nie ma ogrzewania i temperatury panują prawie takie jak na dworzu
Kod: Zaznacz cały
H155 -- 42.3dB/100m --->> 42.3:100=0,423x5=2,115
RF240 -- 32.7dB/100m --->> 32.7:100=0,327x5=1,635
CNT400 -- 18.1dB/100m --->> 18.1:100=0,181x5=0,905
Mam taki telefon jak można te informacje (w co wątpię) jakoś wydobyć bez otwierania telefonu to podam.Nic nie sugerowałem, nie wiem jaka antenę ma jego telefon.
Tutaj się zgadzam.rozwiązanie bez anteny zewnętrznej się nie sprawdzi
Czyli?MaciejM pisze:Nie bawcie się w żadne modemy USB czy inne tego typu wynalazki, które nie nadają się nawet jako czytnik kart pamięci. Z odpowiednim sprzętem transfer będzie taki.
Obrazek
Jaki w/g Ciebie ten odpowiedni sprzęt?MaciejM pisze:Nie bawcie się w żadne modemy USB czy inne tego typu wynalazki, które nie nadają się nawet jako czytnik kart pamięci. Z odpowiednim sprzętem transfer będzie taki.
Obrazek
Tyle już wiemyMaciejM pisze:Zapomniałem dodać najważniejszego