Cześć,
jestem początkujący w technologiach bezprzewodowych i zawsze kojarzyły mi się one z mulastym netem z transferem 1GB/msc za 50-100zł (grabież w biały dzień jak ja na światłowodzie 60Mb wbiłem raz ok. 0,5TB jednego) ale wiele się od tego czasu zmieniło.
Wpadłem na ofertę redbull mobile i moja sytuacja życiowa (nie mylić z finansową) także sprzyja ofercie mobilnej.
Do sedna:
obczaiłem że e398 jest bardzo chwalony - także biorę go - kupię w swoim czasie jak LTE w Radomiu ruszy (update - dzisiaj ruszyło).
Teraz router wi-fi - czy znacie jakiś dobry? Warto kupić air4g??? Mam 2 ovislinki i chwale tą markę bardzo ale coś ten 4g wywala - http://airliveblog.pl/slider/airlive-ai ... -modemu-4g
I teraz - czy kupić ten zestaw i ew. po iluś tam latach wymienić sam modem usb czy darować to sobie i kupić za 300+złotych modem B593s-22 pod który w przyszłości podłączę serwer NAS.
Jak sądzicie - czy warto się bawić w dwa urządzenia czy jedno? Ten B593s-22 jest też przyszłościowy bo jest klasy4 LTE i ma tez wykresik zasięgu itd. a cena w sumie taka sama i też ktoś kupi za np. 2 lata jak będzie mi niepotrzebny - a jak ustrzelę za ok. 300zł to będzie okej.
Przyszłościowy zestaw pod LTE-airlive4g+e398-czy coś innego?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Przyszłościowy zestaw pod LTE-airlive4g+e398-czy coś inn
AIRLIVE3G II to świetny ruter - wgrywasz soft od nowszej wersji czyli AIR4G która różni się tylko naklejką - najpierw soft ten - AIR4G basic a nastepnie upgrejdujesz go softem tym Airlive_Air4G_NO_UI.1001-1356.bin
i działa modem ZTE MF823 oraz HUAWEI E3276 ( będzie tańszy niż ruter B593)
Oczywiście upgrejdując AIRLIVE AIR3GII będziesz musial zaznaczyj "akceptuj nieoficjalne firmware".
Ja mam taki tandem E3276 + AIR3GII (zupgrejdowany jak powyżej) i działa wyśmienicie. Do E3276 warto też wgrać firmware E3276 soft ELISA bo wtedy działa stabilnie ten modem nie tylko z tym ruterem ale takze z kompami Windows, Ubuntu linux i resztą.
i działa modem ZTE MF823 oraz HUAWEI E3276 ( będzie tańszy niż ruter B593)
Oczywiście upgrejdując AIRLIVE AIR3GII będziesz musial zaznaczyj "akceptuj nieoficjalne firmware".
Ja mam taki tandem E3276 + AIR3GII (zupgrejdowany jak powyżej) i działa wyśmienicie. Do E3276 warto też wgrać firmware E3276 soft ELISA bo wtedy działa stabilnie ten modem nie tylko z tym ruterem ale takze z kompami Windows, Ubuntu linux i resztą.
-
- Użytkownik forum
Re: Przyszłościowy zestaw pod LTE-airlive4g+e398-czy coś innego?
nieaktualne - dziękuję za sugestie.
Kupiłem b593s-22 2tygodniowy z plusa z allegro z gw. w miarę tanio.
Kupiłem b593s-22 2tygodniowy z plusa z allegro z gw. w miarę tanio.