ZTE MF60, zmiana softu
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
ZTE MF60, zmiana softu
W moim MF60 chciałbym zmienić soft na Polski z T-Mobile, niestety wyskakuje mi informacja o niezgodności wersji. W tej sytuacji jedyną (chyba) możliwością takiej zmiany jest najpierw wgranie backupu z urządzenia MF60 z softem Polskim z T-Mobile. Backup można bardzo łatwo i prosto uzyskać przez program QPST v.2.7.378 jak i innych wersji i tam po dodaniu portu pod który kablem USB jest podłączony MF60 i wybranie modemu (powinien się pojawić jako SURF8200) wybraniu zakładki "Service Programing" można wykonać i zapisać swój BACKUP MF60 w postaci "DEADD00D_sp.qcn". Wielkość pliku to około 15 KB a więc nie duży.Gdyby ktoś miał taki backup swojego MF60 lub chciało by mu się go zrobić prosił bym o udostępnienie lub podrzucenie mailowe. Przy okazji dodam, że mając backup swojego urządzenia można za jego pomocą zmienić IMEI który w backupie zapisany jest w pewien zakodowany sposób ale o tym nie będę się wypowiadał.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: ZTE MF60, zmiana softu
Tylko że to jest przestępstwo wg polskiego prawa.wibi pisze:można za jego pomocą zmienić IMEI
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Wiem o tym,dlatego tematu o zmianie IMEI nie rozwijałem,podałem gdyż w backupie (jeśli ktoś mi ew. udostepni?) bedę musiał wpisać własny aby być w zgodzie z prawem.
-
- Stały użytkownik forum
Temat można zamknąć, otrzymałem od przyjaciół Rosjan z "4PDA" zmodyfikowany soft T-Mobile który nie sprawdza wersji i nie wyświetla komunikatu o niezgodności. Soft wgrał się bezproblemowo tak, że na swoim MF60 z sieci COMVIQ mam Polski T-Mobile.
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy mógłbym prosić o podesłanie tego zmodyfikowanego softu T-Mobile? Mój e-mail [email protected]. Będę bardzo wdzięczny.wibi pisze:Temat można zamknąć, otrzymałem od przyjaciół Rosjan z "4PDA" zmodyfikowany soft T-Mobile który nie sprawdza wersji i nie wyświetla komunikatu o niezgodności. Soft wgrał się bezproblemowo tak, że na swoim MF60 z sieci COMVIQ mam Polski T-Mobile.
Pozdrawiam
-
Czy i ja moge prosic o ten zmodyfikowany soft na laxton80[at]wp.pl
-
- Stały użytkownik forum
Soft jest dostępny na moim chomiku (chomikuj.pl/wibi), dostępny dla każdego.Są tam 3 softy, nasz Polski z oznaczeniem "No Check) czyli nie sprawdza wersji, Szwajcarski z mozliwością wyboru jezyka (niemiecki,angielski) i Angielski który również pozbawiony jest sprawdzania wersji.Niestety wielkość pliku to ok.32 Mb w zwiazku z tym trzeba albo mieć konto na chomiku albo korzystać z tygodniowego,darmowego limitu (50Mb) udzielanego przez portal
-
- Stały użytkownik forum
-
MF60 i PIN
Cześć, mam też problem z kartę orange i PIn'em.
Jaki soft trzeba wgrać do MF60 od plusa (kupiłem nowego bez sim-locka) żeby umiał pamiętać PIN?
Jaki soft trzeba wgrać do MF60 od plusa (kupiłem nowego bez sim-locka) żeby umiał pamiętać PIN?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
Szwajcarski
Ok, w moim pytaniu chodzi o wypowiedź, kogoś kto ma mf60 z funkcją pamiętania PIN i mógłby podać jaką ma wersję.
Czytałem, że najnowszy (cokolwiek to znaczy) niebrandowany soft ma taką opcję ale chciałbym potwierdzenia. Mam modem w brandzie plusa i nie jestem też pewien, czy można bezpiecznie wgrać soft T-mobile lub niebrandowany.

Ok, w moim pytaniu chodzi o wypowiedź, kogoś kto ma mf60 z funkcją pamiętania PIN i mógłby podać jaką ma wersję.
Czytałem, że najnowszy (cokolwiek to znaczy) niebrandowany soft ma taką opcję ale chciałbym potwierdzenia. Mam modem w brandzie plusa i nie jestem też pewien, czy można bezpiecznie wgrać soft T-mobile lub niebrandowany.
-
Nie zrozumiałem o co chodzi z tym pinem? Router ma pamiętać pin?
Wyłącz pin w opcjach i po problemie. Jak nie możesz w mf60 to w jakimś telefonie.
Wyłącz pin w opcjach i po problemie. Jak nie możesz w mf60 to w jakimś telefonie.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
domin74, w orange PINu nie wyłączysz.
-
A to przepraszam. Nie wiedziałem. Mam ten router ale z internetem z blueconnectaJo_gurt pisze:domin74, w orange PINu nie wyłączysz.
i nie miałem problemu z wyłączeniem pinu.
Mam też abonament SPM w orange i też nie było problemu z wyłączeniem w telefonie pinu.
Ostatnio mamie konfigurowałem nowszą wersję tego routera MF63 i tam faktycznie było pytanie czy zapamiętać pin. Ale w MF60 nie spotkałem się z taką wersją softu.
-
Witam.
Gdzie znajdę soft do MF60 z Cyfrowego Polsatu.
Gdzie znajdę soft do MF60 z Cyfrowego Polsatu.
-
Gdzie znaje soft do ZTEMF63