Parowanie laptop a telewizor

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
harry71
Początkujący użytkownik forum

Parowanie laptop a telewizor

Post autor: harry71 »

Na poczatku chcial bym prosic o przeniesienie tematu jesli jest nie w tym dziale.Witam chcial bym sprawic tak abym mogl za pomoca telewizora korzystac z komputera(laptopa), ogladac filmy zdjecia itp a nie bawic sie w wrzucanie na pendrive. Posiadam TV marki LG model 42LA640S (posiada on wifi internet itp, wszystko w nim dziala poniewaz uzywam tego) ma on rowniez program "SmartShare" dzieki ktoremu ponoc mozna to uczynic, laptop to stary DELL na dodatek na oprogramowaniu Ubuntu (oddalem laptopa do serwisu bo mi XP siadlo powiedzieli ze jedyny ratunek to wlasnie ubuntu) w laptopie jest wifi ktore dziala poniewaz sciagam tak neta !! neta posiadam z firmy dialog poprzez router wifi. i tu jest moje pytanie co mam zrobic w laptopie by mi to jakos wszystko dzialalo jaki program zainstalowac czy ktos mogl by mi pomoc, nie ukrywam ze nie mam o tym zielonego pojecia wiec prosil bym dokladny opis !! szczerze nawet nie wiem jak sie instaluje cos na ubuntu bo sa tu jakies dziwne instalki itp !! pozdrawiam i czekam na odp
fulo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Parowanie laptop a telewizor

Post autor: fulo »

Coś kiepski ten twój serwis, że nie potrafią wgrać Windowsa, a tak pozatym to poczytaj o programach typu DLNA Media Server, ja na Win xp używam Universal Media Server, a na udubuntu się nie znam
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ja Ubuntu miałem dobre doświadczenia z tym: http://mediatomb.cc/
harry71
Początkujący użytkownik forum

Post autor: harry71 »

szczerze to duzo mi nie pomogliscie !! :/ myslalem o jakims tuturialu itp a za strone dzieki ale niestety nie znam jezyka by se ja przetlumaczyc itp :( czyli dalej bede bawil sie z pendrivami
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Szkoda, że googla nie ma w naszym ojczystym języku...
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Na stronie LG można pobrać serwer plików na PC, który współpracuje z twoim TV. Niestety ale tylko na Windowsa lub MAC-a. Obawiam się, że na Ubuntu nic nie znajdziesz albo nie będzie chodzić z LG.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Nie pomagam na PW.
ODPOWIEDZ