Dzień dobry.
Mam pytanie jak mogę sprawdzić moje osiągi w play, aktualnie sprawdzałem technologie 3G na pożyczonym modemie Huawei E3131s-2 jednak abonament jest tam za 29,9 zł co za tym idzie jak to w playu jest limit na pobieranie danych do 5 Mbit/s.
Prędkość mam zbliżoną na testach po 4500kbps download 1700kbps upload , co dziwne antena pomocnicza (10dbi - ten patyk) nic nie poprawia zasięgu (cały czas na poziomie 90dbi)
Planuje przejść z orange cdma na play-a tzn abonamenty zamienię na 80% rabatu i zostawię sobie też cdma, jeden abonament już mam niecałe 8zł za 7gb, orange nie ma u mnie zasięgu 3G ,a szkoda mi rezygnować całkowicie z tego internetu z racji tego iż płaciłem 150zł ,a teraz mogę mieć to samo za niecałe 30zł. Na rev B mam osiągi do 6Mbit/s tak więc do alternatywnego korzystania lub ściągania jest super, tylko w weekendy czasami jest tak sieć zamulona że zrywa połączenie lub transfery spadają drastycznie więc potrzebuje alternatywy.
Planuje kupić Huawei E3131s-2 tylko że od jdtech aby móc wymusić umts2100 lub 900 i wtedy ewentualnie dobrać antenę.
Póki co jedyny pomysł na jaki wpadłem to wziąć najdroższy abonament na próbę w play i przetestować, tylko że tydzień na testy gdzie chciałbym podpiąć antenę to trochę mało.
Problem polega na tym, że jeżeli te prędkości będą maksymalne to nie ma sensu abym brał wyższy abonament.
Pingi mam o 10 niższe i strony szybciej się ładują w play-u, szału nie ma ale zawsze coś, a nie chcę się znowu pakować w jakiś chory abonament.
Mieszkam w miejscowości Romanów 42-260 Kamienica Polska (Śląskie)
Dużego wyboru nie mam , nadajniki cdma orange są dużo dalej niż ten play-a do tego w miejscowościach bardziej zaludnionych, czekam też bo obok mnie już zezwolenia ma mobyland na LTE1800 tylko kwestia kiedy i czy w ogóle powstanie tam LTE,a nadajnik mam może 200-300 metrów od domu.
Z góry dzięki za rady, pomysły.
Pozdrawiam.
Play jak sprawdzić max osiągi
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum