Samsung Galaxy Ace3 + Play Online na kartę LTE

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hubert
Specjalista bezprzewodowy-junior

Samsung Galaxy Ace3 + Play Online na kartę LTE

Post autor: hubert »

Witam szanownych forumowiczów.
Piszę dzisiaj aby zdać relację (a może właściwie pochwalić się ;-) z testów jakie przeprowadziłem używając dopiero co zakupionego Samsunga Galaxy ACE 3 wersja z LTE czyli o oznaczeniu kodowym GT-S7275R.
CHODZI I ŚMIGA ŻE AŻ MIŁO.
Takim oto zdaniem krótko moge opisać współpracę tego smartfonika z kupionym starterkiem Play Online na Kartę.
Co prawda jestem akurat dzisiaj w Warszawie i z zasięgiem LTE nie ma tutaj żadnego problemu ale lada moment prztestuje jak to chodzi na mojej wiosce, a z mapek pokrycia sygnału wynika że powinienem łapać LTE.
Martwi mnie tylko jedna sprawa, otóż telefon czasami potrafi wrócić do HSDPA.
A co to może oznaczać?
No właśnie, kłopoty, wszak darmowy transfer obowiązuje tylko w ramach technologi LTE a po przełączeniu zacznie zabierać dostępne złotówki z konta, a tych musi być powyżej zera bo inaczej wyłączy się darmowy transfer po lte.
Niestety na tym ejsiku nie chodzą programy wymuszające daną technologię transmisji także będzie trzeba uważać.
To tyle odemnie na razie, i gdybym w czymś nie miał racji co powyżej napisałem a w szczególności odnośnie tego przełączania się pomiędzy różnymi technologiami transmisji to prosze dać znać.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ