Moduł CAM CI+
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Moduł CAM CI+
Witam, planuje zakupić telewizję od Cyfrowego Polsatu i zauważyłem, że jest opcja bez dekodera tylko z modułem CAM CI+, mój telewizor ma to wejście, ale chciałbym się dowiedzieć czy odbiór telewizji na tym module różni się od odbioru na dekoderze. Osoby które miały możliwość korzystać z tego modułu, polecacie? Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Moduł CAM CI+
Modul CI+ z polsatu ma IIRC jeden minus – moze jednoczesnie rozkodowywac tylko jeden stream (a przynajmniej bylo tak 2..3 lata temu, kiedy sie do tego przymierzalem). Z tego co pamietam, karta I modul tworza calosc – nie ma mozliwosci uzywania karty z innym modulem. Nie wiem jaka funkcjonalnosc maja aktualne dekodery sprzedawane z umowami Polsatu.robelt pisze: chciałbym się dowiedzieć czy odbiór telewizji na tym module różni się od odbioru na dekoderze.
Ja korzystam z modulu CI+ (a dokladnie z softwarowej emulacji tego modulu) w Dreambox 8K. Dla mnie jest to idealne rozwiazanie – dream ma duzo wiecej mozliwosci niz tuner w moim TV (n.p. mozliwosc nagrywania wszystkich programow, 4 tunery sat, dopasowany SW do moich potrzeb). Jesli planowany przez ciebie decoder nie rozni sie funkcjonalnoscia od TV, to preferowal bym zmniejszenie ilosci pilotow oraz pudelek i uzywanie karty CI+ w TV. Nie zapominaj, ze nawet jesli w ktoryms momencie zabraknie ci funkcjonalnosci, mozesz wlozyc modul CI+ do dowolnego kompatybilnego dekodera.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zacznę od sprawy najprostszej, czy jesteś pewien, że Twój TV ma tuner DVB-S2, bo CI+ nie ogranicza się do TV satelitarnej.robelt pisze:mój telewizor ma to wejście,
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
krystianb, ma rację, ja mam 2 Samsungi, które mają CI+, ale żaden nie ma tunera satelitarnego. W Tv z DVB-T montują CI+ dla ewentualnych potrzeb telewizji naziemnej.
-
- Początkujący użytkownik forum
Dzięki za odpowiedzi. No to widzę, że może być problem. Mam model samsung ue40d5500rw, wejść jest, ale może ono obsługiwać tylko naziemną telewizję bez możliwości odbioru satelitarnej, dobrze zrozumiałem? Pozdrawiam
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
-
- Mistrz bezprzewodowy
System
Odbiór DTV: DVB-T/C
CI+ dostępny
źródło:
http://www.samsung.com/pl/support/model ... -techspecs
Odbiór DTV: DVB-T/C
CI+ dostępny