Witam potrzebuję utworzyć sobie bezprzewodową sieć domową za pośrednictwem darmowego i szybkiego hot-spota który mam w pobliżu.
Mam pytanie czy mogę to zrobić za pośrednictwem jednego urządzenia TP-LINK TL-WR843ND aby nie używać dwóch (tzn. AP i router). Czytałem cos o funkcji którą ma TP-LINK a mianowicie "repeater". Z tego co zrozumiałem, chciałbym użyć jednego złącza do anteny i podłączyć moją yage a drugą antenką rozesłać już podłączonego neta po domu. Czy to jest realne?? Czy w ten sposób urządzenie które odbiera i nadaje sygnał da ustawić się na dwóch różnych kanałach aby samo siebie nie zakłucało?? Dodam że sygnał rewelacyjny nie jest bo ma -70dbm gdy sprawdzam yage na karcie sieciowej pod usb... Jak to jest z tą funkcją repeater??
PS: a może jednak polecacie postawienie AP a za nim routera??Zobrazowanie sytuacji
Internet radiowy po Wi-Fi przy użyciu TP-LINK TL-WR843ND
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet radiowy po Wi-Fi przy użyciu TP-LINK TL-WR843ND
Ostatnio zmieniony 2014-05-08, 19:25 przez sufi9, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet radiowy po Wi-Fi przy użyciu TP-LINK TL-WR843ND
Nie.sufi9 pisze:Czy to jest realne??
Tak.sufi9 pisze: a może jednak polecacie postawienie AP a za nim routera??
-
- Początkujący użytkownik forum
to czemu producent podaje takie informacje: "Domyslnym trybem pracy urządzenia TP-LINK TL-WR843ND jest tryb klient-router, umożliwiający połączenie do sieci bezprzewodowego dostawcy Internetu. Jednocześnie w tym trybie router może bezprzewodowo lub poprzez kable Ethernet udostępniać połączenie z Internetem komputerom w sieci lokalnej." ??

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ale nie ma tu mowy o antenie zewnętrznej. A rysunek jest mylący. Nie jest tak, że jedna antena służy do jednego, a druga do drugiego.
Poza tym tryby repeater albo działają, albo nie, różnie z tym bywa.
Poza tym tryby repeater albo działają, albo nie, różnie z tym bywa.