Złapałem LTE mimo ze nie powinienem ale...

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
jashac
Początkujący użytkownik forum

Złapałem LTE mimo ze nie powinienem ale...

Post autor: jashac »

Ten temat to kontynuacja poprzedniego ale ze wzgledu ze poprzedniego nikt by pewnie nie czytal dalej to zakladam nowy - sorry, ale mam LTE na probe do soboty.

Probuje zlapac internet pod tomaszowem mazowieckim. Bawilem sie ze wzmacniaczem wielozakresowym i antena panelowa z allegro ale poza polepszeniem zasiegu GSM nic z tego nie wynikalo. Korzystajac z rad forumowiczow - dzieki Panowie - kupilem antene kierunkowa wielozakresowa cybertecha :
http://www.cybertech.com.pl/p37,antena- ... uawei.html
Antena zamontowana na dachu, do tego LTE z plusa z modemem Huiawej B593.
Lokalizacja i kierunek anteny w załączniku.

efekty:

sam modem bez anteny zewnetrznej lapie tylko ze strony poludniowej ( piotrków i wolbórz wchodza w gre ) - jedna kreska i ok 10MB transfer; od tomaszowa nic nie lapie.

PO podlaczeniu anteny najlepsze osiagi sa po ustawieniu anteny w kierunku jak w zalaczniku a nie na miasto.

Najlepsze osiagi to 1-2 kreski na modemie i 24 Mb 30 ms ping, tyle ze nie caly czas, momenteami spada do ok 10MB.

Pytanie: jest sens probowac jeszcze lapac BTS z tomaszowa i nadal krecic ta antena szukajac lepszego ustawienia?

Pytanie 2: czy wiazac sie umowa na 24 msce z Plusem, a nuz widelec jak bedzie padal deszcz albo snieg to nie bedzie zadnej kreski i netu nie bedzie? i np lepiej pojsc jednak w stabilniejsze CDMA?

Prosze o pomoc bo mam juz tylko 6 dni na decyzje :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Złapałem LTE mimo ze nie powinienem ale...

Post autor: wojteks »

jashac pisze:Ten temat to kontynuacja poprzedniego
To trzeba było w nim pisać a nie zakładać nowy temat!
Nie pomagam na PW!
jashac
Początkujący użytkownik forum

Post autor: jashac »

toż to napisalem czemu nowy zakladam - nikt starych odswiezonych nie czyta!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

jashac pisze:toż to napisalem czemu nowy zakladam - nikt starych odswiezonych nie czyta!
No to ten zamykam, dalsza dyskusja w starym.
Nie pomagam na PW!
Zablokowany