Mam internet w jednym budynku od dostawcy osiedlowego po lanie do routera i przez Wifi z N wysyłam sygnał do drugiego budynku oddalonego 80 metrów od siebie. Na tym drugim budynku łapię w oknie sygnał Wifi z tego routera nawet zwykłym telefonem i mam neta.
Teraz tylko chciałem na drugim budynku ustawić na stałe Loco M2 jako antenę odbiorczą bo sygnał jest bardzo dobry i podłączyć ją w tryb stacja i prosto do następnego routera pod Wlan żeby rozdzielał sygnał wifi na inne komputery w drugim budynku.
Problem polega na tym, że po podłączeniu anteny Loco M2 i konfiguracji stacja i wpisaniu hasła z wifi wpa2 jest połączenie ale nie przesyła sygnału internetowego do routera tzn. na ruterze nie ma dostępu do internetu.
Dostawca internetu przydziela sygnał po mac'u routera, ale wymagana jest konfiguracja 10.10.10.1
i nie wiem czy to nie jest problemem bo każde urządzenie po podpięciu się pod wifi dostaje adres IP np. 10.10.10.101 i moje pytanie czy ja na Loco M2 też muszę coś takiego ustawić jak tak to gdzie ? Może ktoś ma jakiś pomysł? Myślałem, że to nie będzie trudne a jednak nie umiem sobie z tym poradzić.
podaje poniżej dane z karty wifi która odbiera sygnał z tego routera