Witam!
Za jakiś czas wyjeżdżam do Irlandii na kilka miesięcy i chciałbym tam w miarę komfortowo korzystać z internetu:) Jednak jedyną opcją jest kupno karty sim i korzystanie z danych pakietowych. Z zasięgiem w pomieszczeniu jest dość ciężko, jednak kombinując z komórką można uzyskać 3.5G.
Jednocześnie chciałbym uzyskany sygnał podzielić Wifi na max. 3 laptopy. I tu następuje moje pytanie: co będzie lepszym wyborem, kupno routera mifi czy jakiegoś taniego smartfona z funkcją tetheringu?
Cena jaką chcę przeznaczyć to 200-250zł.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Router MiFi czy smartfon?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router MiFi czy smartfon?
Jeśli to będzie jedyne zadanie urządzenia, to IMO lepiej MiFi czy nawet zwykły router.
Zawsze to prostszy soft, co teoretycznie przekłada się na stabilniejsze działanie.
Za 250zł kupisz przyzwoity router albo bardzo nędzny telefon na androidzie.
Zawsze to prostszy soft, co teoretycznie przekłada się na stabilniejsze działanie.
Za 250zł kupisz przyzwoity router albo bardzo nędzny telefon na androidzie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Router MiFi czy smartfon?
A jak router będzie najodpowiedniejszy w ww. cenie? Oczywiście chodzi mi o router z możliwością włożenia karty sim. Czy w ogóle przy tym byłaby niezbędna zewnętrzna antena czy można się bez niej obejść? Prosiłbym o podanie jakichś konkretnych modeli.
Pozdrawiam
EDIT:
Znalazłem taką ofertę:
http://allegro.pl/huawei-e5220-router-m ... 40600.html
Czy ten router będzie wystarczający? Oraz czy pokryje zasięgiem Wifi jakieś 15m kwadratowych jednego pokoju?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
EDIT:
Znalazłem taką ofertę:
http://allegro.pl/huawei-e5220-router-m ... 40600.html
Czy ten router będzie wystarczający? Oraz czy pokryje zasięgiem Wifi jakieś 15m kwadratowych jednego pokoju?
Pozdrawiam