Problem z podłączeniem do sieci we Francji Nanostation Loco

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
SnOOpy
Początkujący użytkownik forum

Problem z podłączeniem do sieci we Francji Nanostation Loco

Post autor: SnOOpy »

Witam jestem obecnie we francji antena wyszykuje mi 4 otwarte hot spoty . Wcześniej byłem podłączony do SFR WiFi FON pewnego dnia zniknęła sieć i od tamtej pory wyszukuje mi ją na liście ale nie mogę się połączyć . Kolejną siecią do której jestem podłączony to SFR Wifi Public słaba prędkość i w ogóle . Chciałem zmienić na FreeWifi ogólnie tak sieć mi wyszukuję antena się łączy widać zasięg ale jak w ustawieniach karty w ipv4 biorę pobierz adres ip to w centrum udostępnienia ciągle identyfikuje sieć i tak to trwać może wieki . Antena jest ustawiona standardowo jak po każdym resecie przesyłam screeny .

Kod: Zaznacz cały

http://zapodaj.net/532b705eef6b5.jpg.html

http://zapodaj.net/0ebf61c5f73a6.jpg.html

http://zapodaj.net/2a3dd64a442b2.jpg.htm
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Problem z podłączeniem do sieci we Francji Nanostation Loco

Post autor: ja.michal »

To, że ty widzisz sieć nie znaczy, że ona ciebie widzi. HotSpoty mają na ogół mały zasięg.
SnOOpy

Odnośnie tego FreeWifi zasięg jest elegancki przez antenę nie chce mi połączyć z hot spotem ale jak wyjdę na dwór to z anteny wifi z laptopa łączy bez problemu do strony logowania . Ciekawe co to może być bo antena łączy się z siecią widzę piękny zasięg na antenie jak biorę ip automatycznie pobierz to nie identyfikuje sieci . Przechodząc do sieci pierwotnej co byłem podłączony podejrzewam że mogli mi zbanować adres mac anteny ponieważ odbierałem dobry sygnał i rozdzieliłem go przez router wifi i z kolega korzystaliśmy z 1 loginu i hasła . Ja przez nano station nic nie mogę zrobić z siecią SFR Fon a on ma antenę bata z allegro za 40 zł i łapię mu w pomieszczeniu sygnał hot spota :/
Hmm jak by ktoś miał pomysł jak zmienić adres mac anteny pod Vistą byłbym wdzięczny próbowałem programem Putty ale nic mi nie idzie w tym kierunku :/
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Możliwe. Możliwe również, że zrobili zabezpieczanie TTL.
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Albo poblokowali MAC pewnych producentow. Albo ograniczyli zasieg na podstawie propagacji. Albo dolozyli cie do puli hostow ktore nie sa routowane do internetu. Albo....

Pozatym: na 98% lamiesz regulamin hotspota.
Nie pomagam na PW.
SnOOpy

ok skupmy się na FreeWifi co wrzuciłem zdjęcia z karty sieciowej w lapku łączy się ale musze wychodzić na dwór i zasięg słaby . Podłączając antenę znajduje sieć ma najlepszy zasięg ze wszystkich otwartych ale ciągle identyfikuje sieć .
Znajdźmy zatem lekarstwo . Zrobiłem już upgrade softu anteny ale be zmian zmieniłbym adres mac anteny ale nie wiem w jaki sposób pod Vistą . Chyba że nic się nie da zrobić . Cofając się myślami w marcu jak przyjechałem do francji i pierwszy raz podłączałem antenę wydawało mi się że elegancko połączyłem się z tą siecią do strony logowania i z braku id i hasła odpuściłem sobie . Francja dziwny kraj nie mogę pójść do sklepu kupić sobie karty z netem i śmigać tak jak w niemczech 1 mb bodajże kosztuje z 15 euro na miesiąc a tutaj trzeba mieć jakieś papiery zakwaterowanie itd. masakra :/ Wracając do tematu korzystam obecnie z SFR Wifi Public słaby zasięg i prędkość 0.70 mb/s tak niby speedtest pokazuje
ODPOWIEDZ