ostatnio mam problem z bezprzewodową siecią w kompie. Otóż na pasku widać, iż jest połączenie a strony się nie otwierają. Ewentualnie pojawia się też żółty trójkąt z wykrzyknikiem. Wrzucę może jakieś screeny. Ponadto filmiki na ipli czy online się zacinają i nie chcą dalej odtwarzać, albo wyskakuje błąd... na telefonie już się tak nie dzieje. Mam internet od Vectry 5 mb, modem SAGEM Wi-Fi 11g USB adapter. Pracuję na Windowsie 7, 64x.
Zauważyłam, że jak net się zepsuje - a na pasku jest normalnie zasięg jakby działał to nie pomaga kliknięcie na 'rozwiąż problem' ani też wyjęcie i włożenie Sagema. Pomaga tylko restart kompa. Miałam antywira Avast, usunęłam i problem nieco zmalał. Obecnie mam Comodo i rzadziej, ale jednak dalej problem istnieje..
Andziorka, masz kabel Ethernet? Podłącz się na trochę kablem. Wygląda mi na problem z WiFi. Też miewam takie. Pomogła aktualizacja sterowników karty WiFi.
Andziorka, nie chodzi mi na stała, ale aby sprawdzić czy na kablu ok. Jeśli będzie na kablu ok znaczy to, że problem jest, albo z kartą wifi, albo z wifi w routerze. Względnie problem w eterze.
Spróbuj dać inny kanał w sieci. Np. 13.
No niestety tak jak pisałam nie można. Generalnie to nie jest jakiś mega uciążliwy i stały problem, aczkolwiek czasem w trakcie pobierania zrywa to połączenie co jest irytujące. Planuję najpierw tego Sagema wymienić i jeśli się nie poprawi - zadzwonię. Podpytuję tylko czy może są jakieś rozwiązania, które mogą sytuację 'uzdrowić'.