Router na strychu...
Moderator: Moderatorzy
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Router na strychu...
Mam taki dylemat...
Mam w tej chwili router/modem D-Link DWR921 + 13m kabla Draca/Satec RF7 + PANEL 17dBi Cybertecha. Chciałbym skrócić kabel jak to jest możliwe i przyszła mi do głowy taka myśl, że umieściłbym dwr921 na strychu w puszcze hermetycznej. Po umieszczeniu routera kabel skróciłby mi się do 4-5m. Problem w tym ze strych jest nie ogrzewany i w zimę jest tam bardzo chłodno... na minusie. W specyfikacji d-linka dwr921 jest podane że temperatura pracy to od zera stopni do plus czterdziestu...
Co myślicie o tym pomyśle... czy ten router będzie dobrze pracował w tak niskiej temperaturze?
Mam w tej chwili router/modem D-Link DWR921 + 13m kabla Draca/Satec RF7 + PANEL 17dBi Cybertecha. Chciałbym skrócić kabel jak to jest możliwe i przyszła mi do głowy taka myśl, że umieściłbym dwr921 na strychu w puszcze hermetycznej. Po umieszczeniu routera kabel skróciłby mi się do 4-5m. Problem w tym ze strych jest nie ogrzewany i w zimę jest tam bardzo chłodno... na minusie. W specyfikacji d-linka dwr921 jest podane że temperatura pracy to od zera stopni do plus czterdziestu...
Co myślicie o tym pomyśle... czy ten router będzie dobrze pracował w tak niskiej temperaturze?
ZTE MF258 Pro
PLAY Internet Domowy
PLAY Internet Domowy
-
- Użytkownik forum
Re: Router na strychu...
też jestem ciekaw opinii na ten temat.
Sam natomiast rozważam zakup modemu zewnętrznego: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=40570
Sam natomiast rozważam zakup modemu zewnętrznego: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=40570
- wojteks
- *** Administrator ***
Będzie pracował, sam się ogrzeje a jeżeli na strychu jest sucho to absolutnie puszka nie może być hermetyczna, to ma być raczej ochrona przed kurzem. Gorzej będzie latem, pasuje żeby był przepływ powietrza koło niego w celu chłodzenia.zurek pisze:czy ten router będzie dobrze pracował w tak niskiej temperaturze?
Nie pomagam na PW!
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Dlaczego nie może być hermetyczna?wojteks pisze: jeżeli na strychu jest sucho to absolutnie puszka nie może być hermetyczna
ZTE MF258 Pro
PLAY Internet Domowy
PLAY Internet Domowy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- wojteks
- *** Administrator ***
Po co ma być hermetyczna, nawet tak zwane puszki hermetyczne jeżeli są w nich AP czy routery od dołu należy rozszczelnić (mały otworek lub 2) aby zapewnić odciek ewentualnych skroplin.zurek pisze:Dlaczego nie może być hermetyczna?
Nie pomagam na PW!
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy