Problem z rozdzieleniem neta na routerze Edimax

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kombajn666
Początkujący użytkownik forum

Problem z rozdzieleniem neta na routerze Edimax

Post autor: kombajn666 »

Witam,

mam problem z rozdzieleniem lacza internetowego poprzez router Edimax BR-6204Wg.

Mianowicie mam internet radiowy. Chcialem go rozdzielic na dwa komputery ww routerem. Czyli podlanczam wylacznie router przez lana do kompa a w miejsce antenki(w routerze) podlanczam glowna antene ktora mam na dachu. Instalije sterowniki i wrzystko chyba przebiega okej lecz mimo to po zakonczeniu instalacji ikonka "Ralinka" gdzie powinien pokazywac dostepne sieci jest czarna (martwa) a napis na niej pokazuje "Not Exist". Pomyslalem ze router ma ustawione aby owa antenka wywylala wygnal a nie zbierala wiec wchodze w ustawienia przez przegladarke www. I tera pytanie gdzie takie cos mozna ustawic. Mam rowniez PPPoE wiec zaznaczam tam taka opcje. W ustawienich WiFi mam do wyboru AP , Station -Ad Hoc, Station Infrastructure, AP Bridge point to point, AP Bridge point to multi point, AP Bridge WDS. NIe wiem za bardzo co mam wziac bo jest to moja pierwsza konfiguracja routera :D Jezeli wezme station -AD Hoc mam do wyboru takie cos jak "Select Site Survey" gdzie po odswiezeniu widze mojefo AP z ktorym sie laczylem dotychczas. Lecz kiedy biore connect a Router zatwierdzi ustwienia ikonta ralinka nadal pozostaje martwa co moge jeszcze zrobic :)? prosze o wszelkie sugestie.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z rozdzieleniem neta na routerze Edimax

Post autor: zDaleKi »

kombajn666 pisze:W ustawienich WiFi mam do wyboru AP , Station -Ad Hoc, Station Infrastructure, AP Bridge point to point, AP Bridge point to multi point, AP Bridge WDS.
Tu chyba odpowiednim ustawienie powinno być "Station Infrastructure". :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ