Darmowy internet 5GB/dziennie w batonach Lion

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

V4NzI
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Darmowy internet 5GB/dziennie w batonach Lion

Post autor: V4NzI »

hitmack pisze:Ograniczenie prędkości na pewno jest. Nie zdarzyło mi się przekroczyć 16Mb, a testowałem późno w nocy i wczesnym rankiem przy, wydaję mi się dość, dobrym sygnale (ok. -70dBm). Ale z drugiej strony ograniczenie dobrze, że jest. Nie po to człowiek buli latami ciężkie pieniądze za abonament, a tu przyjdzie paru cwaniaczków z batonikami za 80gr i sieć zapycha :]
Na speedteście wyciąga właśnie coś ok. 16 i u mnie. Z tym, że pobrać z taką prędkością nic nie idzie, jak ściągam z noc gts to leci po 1,1mb przez 5 sekund, 5 sekund zawiecha, 5 sekund pobiera itd :P
Ale naprawdę w porównaniu do 3G jest różnica, mogę odpalić yt, brat facebooka a w grze ping stoi stabilnie na 59-60ms, nic tylko czekać aż Play u mnie odpali :roll:

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2014-05-20, 22:44 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2014-05-20, 21:44 przez V4NzI, łącznie zmieniany 1 raz.
Plus 20GB/ Play 55GB / Huawei E5170 LTE / Huawei E3131

Play
http://www.speedtest.net/result/3633946541.png

Plus
http://www.speedtest.net/result/3537145216.png
hitmack
Stały użytkownik forum

Post autor: hitmack »

V4NzI pisze:Na speedteście wyciąga właśnie coś ok. 16 i u mnie. Z tym, że pobrać z taką prędkością nic nie idzie, jak ściągam z noc gts to leci po 1,1mb przez 5 sekund, 5 sekund zawiecha, 5 sekund pobiera itd :P
Ale naprawdę w porównaniu do 3G jest różnica, mogę odpalić yt, brat facebooka a w grze ping stoi stabilnie na 59-60ms, nic tylko czekać aż Play u mnie odpali :roll:
No a u mnie hspa+ dc mocno kapryśne. Na przykład dzisiaj filmy na youtube działają. Chociaż zdarzają się przerwy w buforowaniu, ale i tak jest lepiej. Za to pingi w grach skaczą jak oszalałe, a jeszcze wczoraj było stabilnie i bez lagów. Mam nadzieję, że w abonamencie będzie lepiej, bo na LTE pewnie jeszcze sobie poczekam.
Ufo atakuje pisze:hitmack napisał/a:
Nie po to człowiek buli latami ciężkie pieniądze za abonament...

Ktoś musi.. :cwaniak:
Heh, i pewnie bym dalej bulił, gdybym nie te zacne forum.
Huawei e398+router TL-MR3420+panel cybertech 17dBi (12m kabla)
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

V4NzI pisze:Jaki starter trzeba kupić żeby łapało LTE ? Potestowałbym ^^
Wystarczy zwykły Orange Free za 5 złotych + ten sms za 3 złote przedłużający ważność konta ?
Usługa LTE dostępna jest we wszystkich planach taryfowych prepaid. Należy jednak pamiętać, że do korzystania z LTE potrzebna jest również odpowiednia karta SIM. Jeśli nie masz dedykowanego startera LTE, to, aby korzystać z usługi należy wymienić kartę SIM w salonie.
V4NzI
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: V4NzI »

I wydać 25pln na wymianę karty a nowy starter 5pln, no thanks :papa:
Plus 20GB/ Play 55GB / Huawei E5170 LTE / Huawei E3131

Play
http://www.speedtest.net/result/3633946541.png

Plus
http://www.speedtest.net/result/3537145216.png
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Da się wymienić starter za 0 zł. :cwaniak:
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Własnie wszedłem na strone www i :szok: ukradli mi 1GB danych :)

Drogie orange wystarczyło byście poczekali, za parę dni i tak by przepadło te 5GB co dostałem z reklamacji...

Wspominaliście o ograniczeniach prędkości u mnie są, pomijając zamrazanie
Wygląda to coś w ten deseń
1.Prędkość stała pobierania to 2Mbps w technologi HSPA+ 4Mbps w technologi HSPA+ DC
2.Prędkości speedtestów 5-8Mbps HSPA+ i 10-16Mbps HSPA+ DC( prędkość jest pozorna bo po 3 sec spada do poziomów z pk1.)
3.Pobieranie np z cloud jest większe niż normalne z innych stron o 100% czyli analogicznie 4Mbps i 8Mbps

Upload około 1,5Mbps.

I bardzo fajny dodatek orange to w moim wypadku zmrożenie po wykonaniu 1 testu speedtest gdy jest wykonywany popołudniami, w zasadzie mrozi co 5 min.

Doładowałem tą kartę chyba kilka razy po 25zł, jak bym ładował by dostać te 6GB na 1001% zrobił bym ekspertyzę i podał was do sądu za ten internet o zwrot pieniędzy. Usługa która ma promować internet i zachęcać do zakupu abonamentu działa w drugą stronę i założę się, że każdy kto doświadczy podobnych problemów wywli kartę orange do kosza i niczego u was nie kupi tak jak ja. Dzięki .. nie daliście mi abonamentu i cieszę sie znakomitym internetem w abonamencie u konkurencji :)
taischo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: taischo »

Jeżeli chodzi o przycinanie "batonów" to w nocy chyba tego nie robią.

Obrazek

Wyciagniete na B593s-22.

Jakies 330 metrów od nadajnika, dBm -86. 4 kreski na panelu.

W dzien oczywiście tyle nie wyciagne. Zdarza się 25/12. Jednak wykres samego transferu to straszna sinusoida.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

taischo, nie upatrywałbym przycinania celowego, chociaż może i tak jest, a raczej problemu z rozliczaniem dużej ilości danych w systemie billingowym prepaid. W nocy mniejszy ruch.
ODPOWIEDZ