Cześć. NIe mogę się zdecydować co wybrać? PRoszę o Waszą opinię:
1. Szybki internet mobilny ok. 12-14 Mb/s z limitem 6 GB/miesiąc - 30 PLN/miesiąc
2. Wolniejszy internet lokalnego operatora po kablu do mieszkania arj - 4 Mb/s - no limit na transfer - 50 PLN/miesiąc
Warunki: Za jakiś czas - kwestia miesięcy będę się wyprowadzał z lokalu, gdzie będę dalej mieszkał tego jeszcze nie wiem. Internet mobilny - mam router, kupiłem antenę, modem E3131 po montażu będę miał zasięg bdb - bliskość BTS. Brak umowy internet na kartę. Będę musiał nie korzystać z youtube, oglądać strony bez grafiki z wyłaczonym flashem aby wyrobić się w limicie. Sam sobie muszę montować masz na dachu, router do puszki, osobno zasilanie na strych itd.
Lokalny operator - słabsze łącze, aż 50 PLN/miesiąc, umowa tylko z miesięcznym wypowiedzeniem. Nie muszę się ograniczać. Sami ciągną kabelek do mieszkania, nic nie muszę robić, mogę sprzedać antenę, modem.
Użytkuję 0.5 roku aero2 mam dość - kiepski transfery 0.5 Mb/s oraz captcha co godz. Co wybierzecie na moim miejscu?
Co wybrać? Stały wolniejszy internet no limit vs mobilny ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Co wybrać? Stały wolniejszy internet no limit vs mobilny ?
Ale w BDI od Aero2 nie ma większych transferów więc po co ten żal że za wolne.8850 pisze:Użytkuję 0.5 roku aero2 mam dość - kiepski transfery 0.5 Mb/s
Na dziś bierz kablowy no limit, nie da się przewidzieć jaki będzie mobilny w nowym miejscu zamieszkania.8850 pisze:będę się wyprowadzał z lokalu, gdzie będę dalej mieszkał tego jeszcze nie wiem.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Żebyś miał okazję napisać swój idiotyczny komentarz.wojteks pisze:Ale w BDI od Aero2 nie ma większych transferów więc po co ten żal że za wolne.
Bierz kabel. Taka prędkość biedna ale starczy na razie do jutuba czy innych usług. Najwyżej jak potem pojawią się lepsze opcje to najwyżej zmienisz8850 pisze:Co wybierzecie na moim miejscu?

- wojteks
- *** Administrator ***
Uważam jednak inaczej.Zgrywus pisze:napisać swój idiotyczny komentarz.
Nie pomagam na PW!
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Z tym, że jak się przeprowadzi a umowę będzie miał czasową to może być nie wesoło
Jak umowę maja bez terminową to bierz kabel, nie ma porównania. Chyba, że nie szkoda póżniej płacic te 50zł co miesiąc za nic.
Słabsze łącze po kabelku? Nie sądze
na jakość łacza nie składa się tylko prędkość downloadu. Liczy się stabilność, np. pobierasz w tle duży update i miedzy czsaie możesz grać w grę online z pingiem jak byś nic nie pobierał.
To zazwyczaj różnica kabla a internetu GSM, Stabilność, jakość. w internecie mobilnym raz masz 1Mbps a raz 20Mbps wszystko zależy od wielu warunków, gdzie poprzez kabel Cię to nie interesuje bo ma działać.

Słabsze łącze po kabelku? Nie sądze

To zazwyczaj różnica kabla a internetu GSM, Stabilność, jakość. w internecie mobilnym raz masz 1Mbps a raz 20Mbps wszystko zależy od wielu warunków, gdzie poprzez kabel Cię to nie interesuje bo ma działać.