Kilka dni temu kupiłem modem E3131 połączyłem się z siecią przez TNI. Trzy dni chodził bez zarzutów aż następnego dnia nie połączył mnie z siecią pulsuje zielona dioda
nie pokazuje BTS ani nazwy operatora, wygląda jakby nie łączył sie z kartą sim
czytałem tu na forum o tym problemie i tak jak radziliście zmieniłem mu
-Porty COM
-APN
-Preferowany WCDMA-900
-Restart Modemu
Ciekawostka jest taka ze on po prostu działał przez kilka dni bez problemu z dnia na dzień przestał
jeśli ktoś może mi coś jeszcze poradzić co moge spróbować to proszę o rady
congstar to córka t-mobile niemieckiego. Na domyślnym też próbowałem, bo kolega działa na modemie ZTE i jemu działa na jednym jak i na drugim APN. Jeszcze próbowaliśmy na jego kompie i z inną kartą sim. Modem zachowuje się tak jakby nie czytał karty sim, ale dziwne jest to ze kilka dni działał, bo jakby padł definytywnie to w ogóle by nie odpalał a tutaj odpala ale nie czyta karty. Sygnalizuje mruganiem zielonej diody
nie mam pojęcia o co biega
jeszcze kombinowałem ze może na sim-locka ale to też odpada bo gdyby miał sima to nie odpaliłby w ogóle
Pakiet mam aktywny jeszcze 6 dni poza tym sprawdzaliśmy z kolegą we wszystkie strony, moja karta sim do jego modemu i bez problemu łączy a jego karta sim do mojego i mruganie diody
nawet jakbym nie miał pakietu czy kasy to i tak musiałby pokazać chociaż operatora czy moc sygnału
spróbuje w takim razie przeinstalowania TNI i zainstalowania od początku modemu. Chociaż uważam ze jak na tych ustawieniach chodził a nagle przestał to jest jakiś inny powód, tylko właśnie nie wiem jaki
[ Dodano: 2012-10-14, 00:16 ]
Niestety nie w ustawieniach jest problem jeśli podwójne mruganie zielonej diody w modemie oznacza łączenie się z siecią to dlaczego tak samo mruga bez karty sim?
Inna sim
bez sim
z sim na którym wcześniej działał
objawy są takie same, ma ktoś jakieś pomysły co może być przyczyną
może wgranie mu softa? to trudna operacja na pamięci flash ale w akcie desperacji kombinuje na wszelkie sposoby
z sim wszystko jest ok bo w tej chwili korzystam z tej karty na starym modemie, poza tym na tamtym modemie sprawdzałem rożne karty nawet polską wiec z kartą sim nic nie jest
rejestracja przeprowadzona bez oszustw, nie mam takiej potrzeby
trudna to jest sprawa do rozgryzienia ale może mi coś poradzisz (poradzicie)