Oferta którego operatora (abo lub prepaid) będzie najkorzystniejsza dla osoby intensywnie korzystającej z netu w komórce (10-30GB miesięcznie). Nie wchodzi w grę korzystanie z zewnętrznego źródła, muszą to być dane związane z numerem telefonu (rozmów stosunkowo niewiele). Ktoś mi znalazł coś takiego:
Abonament za Biurowe Wi-Fi z limitem 30 GB – 44,99 PLN + Vat + jakikolwiek abonament firmowy w Play. Ponoć można to 'złączyć' na jednej karcie sim (telefon), a drugą schować do szuflady. Słyszeliście o takiej opcji?
Internet w komórce
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Internet w komórce
Nie wiek w Play i z tego co wiem dodatkowe SIM dotyczyły tylko ofert internetowych i nie dało się przenieść numeru na dodatkowy numer.
W Orange temat przerabiam bo podobną sytuację mam. Mam w telefonie plan Smart Plan Multi i 1GB z lejkiem. Do tego mam Free Net 35 GB. Obydwa numery są na jednym koncie abonenckim. Dzięki temu pakiet GB z Free Net jest na całe konto i wszystkie numery na koncie mogą z tych danych korzystać. Nie działają wspólnie tylko usługi dodatkowe jak np. szczęśliwe godziny (noc bez limitu), które wtedy działają tylko na numerze Free Net. Dokupując kolejny Free Net do konta GB się wtedy sumują. Jest też rabat 10 zł miesiecznie za każdą dodatkową umowę z kwotą zobowiązania powyżej 39 zł (nie uwzględnia się innych rabatów przy wyliczaniu podstawy zniżki więc można mieć jeszcze taniej czasem).
W Orange temat przerabiam bo podobną sytuację mam. Mam w telefonie plan Smart Plan Multi i 1GB z lejkiem. Do tego mam Free Net 35 GB. Obydwa numery są na jednym koncie abonenckim. Dzięki temu pakiet GB z Free Net jest na całe konto i wszystkie numery na koncie mogą z tych danych korzystać. Nie działają wspólnie tylko usługi dodatkowe jak np. szczęśliwe godziny (noc bez limitu), które wtedy działają tylko na numerze Free Net. Dokupując kolejny Free Net do konta GB się wtedy sumują. Jest też rabat 10 zł miesiecznie za każdą dodatkową umowę z kwotą zobowiązania powyżej 39 zł (nie uwzględnia się innych rabatów przy wyliczaniu podstawy zniżki więc można mieć jeszcze taniej czasem).