Którą antenę wybrać ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Którą antenę wybrać ?
Do nadajnika lte mam 10km jesli to ważne. Internet z Orange. Do wyboru mam antenę CDMA 13dBi lub Antena H4G MIMO . Na której nie będzie mi zrywało jakiegokolwiek sygnału ? Nie zależy aż tak na prędkościach aby zasięg lepszy był
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Którą antenę wybrać ?
Nie nadaje sie do LTE.jdos pisze:antenę CDMA 13dBi
Co to za wynalazek?jdos pisze: lub Antena H4G MIMO
Ważne, jakiejkolwiek gwarancji brak że to będzie działać.jdos pisze:Do nadajnika lte mam 10km jesli to ważne
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Mimo najszczerszych chęci na tak zadane pytania trudno pomóc. Zacznij od lokalizacji, sprzętu i technologii , z której chcesz korzystać w Orange.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Prawdopodobnie dwie Yagi http://all-ant.pl/313-antena-h4g-mimo-2 ... -sma-.htmlwojteks pisze:Co to za wynalazek?
Nie rozumiem tylko tego zapisu "Polaryzacja prawoskrętna dookólna" Według mnie jedno wyklucza drugie
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie znam się, nie wiem jakiej technologi, takej aby nie zrywało i aby zasięg był okej.matek451 pisze:Mimo najszczerszych chęci na tak zadane pytania trudno pomóc. Zacznij od lokalizacji, sprzętu i technologii , z której chcesz korzystać w Orange.
Jak modem jest do HSPA+ to ta antena CDMA odpada? Czy taki modem tez obsługuje te CDMA?
-
- Guru bezprzewodowy
A ty swoje, prosiłem o lokalizację . nie podałeś, tajemnica? Dalsze pytania nie mają sensu, nikt nie wie w jakiej technologii masz u siebie zasięg w Orange. Masz już umowę czy chcesz brać. Sprzęt swój czy od operatora, jaki limit chcesz wziąć.? To elementarne dane i bez nich pytania o sprzęt, anteny pozostana bez odpowiedzi. Ewentualnie szklana kula. 

- wojteks
- *** Administrator ***
to tzw. anteny helikalne o polaryzacji prawoskrętnej albo lewoskrętnej (tu pewnie 1x lewo i 1x-prawoskrętna).Andrzejz78 pisze:Prawdopodobnie dwie Yagi
Jaki opis taka antena.Andrzejz78 pisze:Nie rozumiem tylko tego zapisu
Nie pomagam na PW!