Play /- Plus
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Play /- Plus
Zastanawiam się nad wyborem operatora , obie firmy dają mi dobre oferty w playu a 70zl 30gb przez 6 miesięcy bez opłat i bez limitu , za to w Plusie dostaje tzw.power lte czyli po wykorzystaniu limitu prędkość do 20mb/s ale jest tu pewien haczyk bo play jest przekonany ze lte od nich u mnie będzie działać za to na mapce Plusa jest ale takie kiepskie kropeczki ,które niby są wyznaczikiem sygnału , dodam jeszcze ,że z Plusa za okolo 40-50 zl wyćiagne z 35-40gb miesięcznie , ponieważ posiadam telefony z plusa oraz telewizje CP.
Zestawy routera z danych sieci :
Play : ZTE MF28D ,( dokupiłbym antenę cybertecha dualna 15dbi lte/4g)
Plus : Huaweii B-593s , ( dokupiłbym antenę cybertecha dualna 15dbi lte/4g)
ps. chodzi mi szczególnie na jak najmniejszym pingu upload i pobieranie nie musi być wyśmienite.
Dodam , że odbiorniki są w jakieś 10-15km ode mnie
Miejscowość Anusin , należy wpisać Witonia i lekko w prawo , jeśli ktoś chce sprawdzić moje BTSy.
Zestawy routera z danych sieci :
Play : ZTE MF28D ,( dokupiłbym antenę cybertecha dualna 15dbi lte/4g)
Plus : Huaweii B-593s , ( dokupiłbym antenę cybertecha dualna 15dbi lte/4g)
ps. chodzi mi szczególnie na jak najmniejszym pingu upload i pobieranie nie musi być wyśmienite.
Dodam , że odbiorniki są w jakieś 10-15km ode mnie
Miejscowość Anusin , należy wpisać Witonia i lekko w prawo , jeśli ktoś chce sprawdzić moje BTSy.
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Play /- Plus
Znaczy się stacje bazowe?kogut1996 pisze:że odbiorniki są w jakieś 10-15km ode mnie
Jak dla mnie to na LTE za daleko nawet z anteną, dziś może będzie działać, nie wiadomo co za jakiś czas będzie.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
a jeśli lte nie będzie działać to 3g pociągnie wifi na cały dom? nie będzie problemu z pingiem?
ps. Wszędzie w salonach mówią , żebym brał lte bo mają powstać nowe odbiorniki ile w tym prawdy to nie wiem.
ps. Wszędzie w salonach mówią , żebym brał lte bo mają powstać nowe odbiorniki ile w tym prawdy to nie wiem.
- wojteks
- *** Administrator ***
MF28 nie pociągnie, b593 może ale to zależy od domu.kogut1996 pisze:pociągnie wifi na cały dom?
Co przez to rozumiesz?kogut1996 pisze:nie będzie problemu z pingiem?
Bo chcą sprzedać (złapać klienta na 24 miesiące a z czegoś przecież salony muszą się utrzymywać), może nowe bazy kiedyś powstaną ale czy akurat koło Ciebie.kogut1996 pisze:w salonach mówią
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Bo ogólnie gram dużo w gry online , gdzie niski ping to podstawa , teraz na e3131 z antena nie pamiętam dokładnie jakaś ak~ kierunkowa taka mała ping był na 30-60 i to mi odpowiadało , a boję się , że wezmę wifi , siostra wejdzie np. na fb i ping zacznie drastycznie skakać
- wojteks
- *** Administrator ***
W LTE to raczej problemem nie będzie.kogut1996 pisze:a boję się , że wezmę wifi , siostra wejdzie np. na fb
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
A w 3g?
- wojteks
- *** Administrator ***
Trudno powiedzieć, zależy od prędkości łącza 3g i mnóstwa innych rzeczy.kogut1996 pisze:A w 3g?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
http://www.plus.pl/indywidualna/pomoc/MapaZasiegu/
Mógłbyś zobaczyć na tę mapkę i powiedzieć co sądzisz o tym zasięgu u mnie?
Anusin, łódzkie, łeczycki
Jest zasięg ale z tego co wynikna z legendy to wewnątrz oznacza to , że jest to zasięg dla internetu stacjonarnego?
Mógłbyś zobaczyć na tę mapkę i powiedzieć co sądzisz o tym zasięgu u mnie?
Anusin, łódzkie, łeczycki
Jest zasięg ale z tego co wynikna z legendy to wewnątrz oznacza to , że jest to zasięg dla internetu stacjonarnego?
-
- Guru bezprzewodowy
Do BTS-a LTE1800 w Kutnie ul. Metalowa 10 masz około 9 km. Teren płaski, trochę lasu więc na antenie panelowej DUAL LTE 15dBi widzę szansę na zasięg LTE w CP. Mapa teoretycznie pokazuje u ciebie zasięg LTE dla internetu domowego czyli wg. operatora na tym ich wynalazku IDU-ODU, który ma słabą antenę.
-
- Stały użytkownik forum
Czyli, mogę zaryzykować z Plusa huaweii + dualna 15dbi?
-
- Guru bezprzewodowy
Tak jak ci pisałem z 3g w Plusie/CP nie będziesz miał żadnych problemów( UMTS900 Aero2 w Witonii), kupisz antenę Dual w Cybertechu. Spróbujesz czy zadziała, mam nadzieję że tak. Koledzy na forum korzystają z LTE1800 w Plusie przy odległości 11km od BTS-a w podobnym terenie . Nie masz nic do stracenia w razie czego antenę oddasz. W Play do BTS-a LTE1800 masz jeszcze dalej i o zasięg nie będzie łatwiej. zresztą wg. ich mapy Anusin jest poza zasięgiem LTE. Działa prawdopodobnie tylko BTS LTE1800 Play w Kutnie, przy Mickiewicza 33.
-
- Stały użytkownik forum
właśnie pisałem do kolegi ,który mieszka 1km bliżej Kutna niż ja i łapie mu lte plusa bez zarzutów.
-
- Guru bezprzewodowy
Z jakiego sprzętu korzysta w Plusie, modem , router ma antenę zew? konkretnie niech poda poziom sygnału na LTE w Plusie.
-
- Stały użytkownik forum
aktualnie jest w pracy , napisałem mu wiadomość czekam na odpowiedź
[ Dodano: 2014-06-10, 21:13 ]
"No mam neta z cyfrowego Polsatu i chwalę sobie
To jest mobilny internet
Modem wkładam do routera edimax lt-6408n i podłączyłem antenę zewnętrzna
Śmiga elegancko
MUSISZ u siebie przetestować"
odpowiedź mojego kolegi, w tym , że on ma pewnie antene ak c2 uni , i sporadycznie korzysta z internetu ,u mnie tez zestaw nie sprawowal sie najlepiej, zasieg byl slaby , kto wie moze zle ustawialem antene bo nie ustawialem jej na dachu czy tez maszcie ale na altance.
[ Dodano: 2014-06-10, 21:15 ]
oraz mowi ze Lte lapie cały czas
[ Dodano: 2014-06-10, 21:13 ]
"No mam neta z cyfrowego Polsatu i chwalę sobie
To jest mobilny internet
Modem wkładam do routera edimax lt-6408n i podłączyłem antenę zewnętrzna
Śmiga elegancko
MUSISZ u siebie przetestować"
odpowiedź mojego kolegi, w tym , że on ma pewnie antene ak c2 uni , i sporadycznie korzysta z internetu ,u mnie tez zestaw nie sprawowal sie najlepiej, zasieg byl slaby , kto wie moze zle ustawialem antene bo nie ustawialem jej na dachu czy tez maszcie ale na altance.
[ Dodano: 2014-06-10, 21:15 ]
oraz mowi ze Lte lapie cały czas